[vineri, 24 iunie] Misterul unui ucigaș plătit

Puterea miraculoasă a lui Dumnezeu de a schimba viețile este evidentă în această experiență împărtășită de Joseph, unul dintre studenții misionari SULADS*, care slujește la școala misiunii din satul Togopon, Filipine.

Carmelita este membră a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Gacub, un sat mai mare din apropiere. Soțul ei, Freddie, obișnuia să plece de acasă pentru un timp, după care se întorcea cu o mulțime de bani. La început, pe ea nu o deranja deloc lucrul acesta, deoarece, astfel, el întreținea familia. Însă, mai târziu, a observat că soțul ei părea să fie mereu tulburat și nu avea niciun pic de liniște sufletească. Acest lucru îngrijora întreaga familie.

Odată, când Freddie a cerut voie să plece, soția lui l-a întrebat unde se duce. „Nu pot să-ți spun”, i-a spus. „Mă duc cu tovarășii. O să vin repede acasă și o să aduc niște bani.”

De data aceasta, Carmelita s-a rugat Domnului să o ajute să rezolve misterul activităților cu care se ocupa soțul ei și al locurilor pe unde umbla acesta.

În timp ce era plecat, o rudă îngrijorată i-a spus că soțul ei era angajat să ucidă. Pentru un războinic cum era Freddie, ucisul nu era decât o simplă activitate și o modalitate ușoară de a-și câștiga venitul. Carmelita însă, fiind adventistă de ziua a șaptea, nu putea accepta aceasta. Nu putea accepta ca soțul ei să sprijine familia cu bani care proveneau din mâini pătate de sânge.

Când Freddie a sosit acasă într-o noapte, i-a dat soției lui o sumă mare de bani, dar ea i-a refuzat strigând: „Nu pot să iau banii ăștia. Dacă mă obligi să-i iau, o să-i fac bucăți. Banii ăștia nu fac decât să aducă blesteme asupra familiei noastre.”

Soțul a fost surprins și s-a întrebat cum de a fost dat de gol. „Te rog, roagă-te pentru mine”, i-a cerut, „am nevoie de ajutor”.

„Vreau să te întâlnești cu învățătorii SULADS de la Școala misionară Togopon”, a spus ea. „Ei își învață elevii care este calea dreaptă a lui Dumnezeu.”

„Vreau să-i întâlnesc”, a spus el.

Într-o duminică dimineață, copiii de la Togopon au vizitat Gacub. Ca de obicei, s-au adunat într-un loc și au cântat. Alți copii și adulți din Gacub s-au adunat să-i asculte. În ocazia aceea, s-au întâlnit în casa lui Freddie.

În timp ce toată lumea se bucura de muzică, Freddie stătea adâncit în gânduri, primind din plin mesajul fiecărui cântec. Carmelita se ruga ca Duhul Sfânt să-i atingă inima lui Freddie în timp ce copiii cântau. Rugăciunea ei a primit răspuns, iar Freddie și-a predat inima Domnului.

Freddie a devenit un membru activ al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Gacub și un susținător al lucrării de la școala misiunii din Togopon, din apropiere. Carmelita este fericită și recunoscătoare Domnului pentru prezența și influența misionarilor SULADS.

*SULADS sunt studenți misionari de la colegiul Mountain View din Filipine. Gospel Outreach ajută la sponsorizarea a aproximativ 10 studenți SULADS.