[vineri, 29 aprilie] Marea fericire

Leonardo este un bărbat de 80 de ani care locuiește într-un cimitir. Nu deține nicio proprietate, ci își petrece nopțile într-o căsuță pe care a construit-o în „orașul morților”. Mănâncă odată sau de două ori pe zi și are multe boli complicate. Dar când s-a întâlnit cu Isus, miracolele au început să-i transforme viața.

La începutul maturității lui, Leonardo era un om de afaceri. Călătorea din loc în loc să-și facă publicitate și să își vândă produsele. Această activitate i-a adus venituri mari, cu care putea cumpăra orice își dorea. El a ajuns să-și petreacă serile în baruri, dându-și banii pe băuturi alcoolice.

Într-o zi, a întâlnit o tânără pe care o plăcea. Ei au decis să trăiască împreună fără să se căsătorească legal. Curând, li s-a născut o fetiță. Leonardo a început să sufere de reumatism, diabet, artrită, migrene, hipertensiune arterială și alte boli. Nemaifiind capabil să aibă o viață bună, membrii familiei sale au ajuns să sufere din cauza crizei financiare într-atât încât au fost obligați să construiască o căsuță în grădina cimitirului public, cu permisiunea primarului municipal. Singura condiție a fost ca Leonardo să servească drept paznic voluntar al cimitirului.

În urma insultelor și injuriilor, „soția” lui Leonardo l-a părăsit pentru un alt bărbat, luând și copiii cu ea. Apoi, inginerul municipal i-a ordonat lui Leonardo să-și mute casa și să părăsească cimitirul, deoarece era nevoie de mai mult spațiu pentru morminte. Inginerul i-a cerut să semneze un document care să ateste că va pleca, dar Leonardo a refuzat. Primarul i-a luat apărarea, iar lui Leonardo i s-a permis să rămână în cimitir.

După ce și-a mai revenit din boli, a început să trăiască, tot acolo, cu o altă femeie. Dar, în cele din urmă, s-au separat, iar femeia a luat copiii cu ea. Cu toate acestea, femeia a continuat să fure mâncarea și hainele pe care Leonardo le avea.

Când l-am vizitat prima dată, viața lui Leonardo era nenorocită. În timp ce eram la el acasă, i-am văzut pe doi dintre copiii săi jucându-se pe unul dintre morminte și mâncând fructe de mango. Aveau zâmbete dulci, dar hainele și corpul le erau foarte murdare. În timpul „vizitei” noastre, i-am propus să vorbim despre Isus. În primul rând, i-am vorbit lui Leonardo despre marea speranță a revenirii lui Isus. A apreciat foarte mult acest lucru. Începând să înțeleagă planul lui Dumnezeu pentru el, a început să fie mai fericit. Ne-a rugat să revenim și să continuăm seria de studii biblice. Am făcut asta timp de șase luni consecutive,
cu ajutorul echipei mele și a membrilor bisericii. După ce s-a gândit mult, Leonardo a decis să accepte botezul.

Când am învățat despre Sabat, el a dezvăluit că, la vârsta de 20 de ani, unchiul său, un preot catolic, i-a spus că Sabatul, sâmbăta, era adevărata zi de odihnă. Acest lucru a făcut să fie mai ușor să îl convingem că învățătura și credința adventistă erau biblice. „Când mesajul adventist a venit la mine acasă, totul mi-a devenit clar. Este la fel ca mierea dulce”, a spus el.

Leonardo a făcut multe schimbări în viața sa. El și-a oferit mărturia în timpul slujbei noastre de Sabat. El a mărturisit că a ajuns să sufere rar din cauza bolilor lui, deoarece și-a schimbat dieta. El merge un kilometru fără baston pentru a participa la serviciul nostru de Sabat și este fericit pentru că Dumnezeu îl iubește. Este recunoscător pentru că Dumnezeu i-a dat frați și surori în Hristos care au arătat că le pasă. Îi place ce fac adventiștii de ziua a șaptea, deoarece nu doar predică despre Sabat și sănătate, dar și studiază Cuvântul lui Dumnezeu și Îi slujesc.

Pe măsură ce Leonardo a învățat să se hrănească în mod consecvent cu hrană spirituală, el a început să o împartă și cu alții, inclusiv cu o parte dintre prietenii săi alcoolici. Lucrurile spirituale sunt acum marea sa fericire.