[luni, 28 februarie]

SECȚIUNEA III


Vă puteți număra printre numeroșii tineri ce merg în călătorii misiune. Pentru tineri, una dintre cele mai eficiente călătorii misiune pe termen scurt este să se alăture unui program de colportaj de vară.

„Lucrarea de colportaj, condusă așa cum trebuie, este o lucrare misionară de cel mai înalt nivel și este o metodă cât se poate de bună și de eficientă pentru a așeza în fața oamenilor adevărurile importante pentru acest timp. Importanța lucrării pastorale este incontestabilă, dar mulți dintre cei care sunt flămânzi după pâinea vieții nu au privilegiul să audă Cuvântul de la predicatorii delegați de Dumnezeu. Pentru acest motiv, este esențial ca publicațiile noastre să fie de largă circulație. Astfel, mesajul va ajunge acolo unde predicatorul nu poate merge, iar atenția multora va fi îndreptată către evenimentele importante care au legătură cu scenele finale ale istoriei acestei lumi” („Mărturii pentru comunitate”, vol. 6, p. 279).

Indiferent unde lucrăm ca misionari, trebuie să ne amintim întotdeauna cât de important este să ne menținem relația cu Dumnezeu. Satana va încerca să ne despartă de Dumnezeu folosind orice mijloc are la îndemână. Somnul ne-ar putea fi deranjat de sunetul insectelor sau de un pat care nu este foarte confortabil. Am putea avea probleme de sănătate sau la locul de muncă. Nu trebuie, însă, să lăsăm nimic din toate acestea să ne oprească să avem momentele noastre de devoțiune. Când era într-o țară păgână, Daniel și-a făcut o prioritate din rugăciune, chiar și când acest lucru devenise periculos. „Când a aflat Daniel că s-a iscălit porunca, a intrat în casa lui, unde ferestrele odăii de sus erau deschise înspre Ierusalim, și de trei ori pe zi îngenunchea, se ruga și lăuda pe Dumnezeul lui, cum făcea și mai înainte” (Daniel 6:10).

Acesta este un plan bun. Nu putem ajuta pe cineva să ajungă în cer dacă noi înșine nu suntem pe drumul spre cer. „Caracterul și comportamentul nostru sunt hotărâtoare în ce privește influența pe care o avem asupra altora. Pentru a-i convinge pe alții de puterea harului lui Hristos, trebuie să cunoaștem puterea harului în propriile noastre inimi și vieți. Evanghelia pe care o înfățișăm pentru salvarea sufletelor trebuie să fie Evanghelia prin care propriile noastre suflete sunt salvate. Numai printr-o credință vie în Hristos ca Mântuitor personal este posibil să ne facem simțită influența într-o lume sceptică. Dacă dorim să-i tragem pe păcătoși afară din apele care curg cu repeziciune, trebuie ca propriile noastre picioare să fie fixate bine pe Stânca, Hristos Isus” („Divina vindecare”, p. 284).

Ce accent pune acest lucru asupra importanței propriei experiențe și a relațiilor personale cu Isus! Ar fi inutil, ba chiar mai rău decât inutil, să mergem în călătorii misiune în străinătate sau să facem lucrare misionară aproape de casă, dacă nu-L cunoaștem personal pe Mântuitorul pe care încercăm să-L împărtășim și cu alții. Dar atunci când Îl cunoaștem și am început să trăim mântuirea pe care El ne-o oferă gratuit, atunci primul nostru impuls va fi să împărtășim această minunată veste bună și cu alții, indiferent că o facem aproape sau departe. Iar apoi, cu ajutorul lui Dumnezeu, putem fi cu adevărat misionari de succes.

ÎNTREBĂRI DE REFLECȚIE

Secțiunea I

  1. Descrieți eficiența călătoriilor misiune ale fariseilor. Matei 23:15

Comparați cu lucrarea misionară pe care Isus le-a spus discipolilor să o îndeplinească. Matei 28:18-20


  1. Pentru a fi un misionar de succes în străinătate, ce trebuie să faceți mai întâi?
    Ce înseamnă, de fapt, acest lucru în viața de zi cu zi?
  2. Cum pot avea bucurie în viață oamenii săraci?
    Cum puteți voi să vă bucurați de la aceeași sursă trăind într-o țară bogată?

Secțiunea II

  1. Lumea spune că slujindu-ți sinele găsești fericirea. Dar cum a găsit Isus bucuria și mulțumirea?

Dintre toate lucrurile pe care le faceți, ce anume vă aduce cea mai multă bucurie?


Ce puteți face ca să găsiți mai multă fericire în slujba lui Hristos?


  1. Rezumați câteva lecții pe care le-am învățat din relatările despre Iona și Ioan, zis și Marcu.

  1. Gândiți-vă la oamenii pe care îi cunoașteți. Trebuie să îi oferiți cuiva o a doua șansă?
    Secțiunea III
  2. În ce fel viața devoțională a lui Daniel a dat mărturie celor din Persia?

  1. De ce este atât de important să avem un timp de devoțiune personală în timp ce suntem în călătorii misiune?