[vineri, 4 februarie] Chemarea

Mai cheamă Dumnezeu oameni să facă misiune pentru El, cum i-a chemat pe Leo și Jessie Halliwell, în societatea noastră din secolul vitezei, unde se pare că aproape toată lumea are un smartphone, internet de mare viteză și fast-food? Mai este încă nevoie de pionieri care să slujească pe lângă cei la care nu a ajuns Evanghelia? Ar putea Dumnezeu să mă folosească pe mine în planurile Lui mărețe?

Brad și Lina Mills s-au confruntat exact cu aceste întrebări după ce au absolvit, în 2007 – Brad ca asistent medical, iar Lina ca asistentă medicală în igiena dentară. Amândoi citiseră numeroase istorii misionare de pionierat și aspirau să-și închine viețile în slujba lui Dumnezeu. Ei s-au întâlnit la Universitatea Southern Adventist, iar mai târziu s-au căsătorit,
fiind atrași amândoi de dorința de a sluji ca misionari în străinătate. Și-au ales cariera bazându-se pe conducerea lui Dumnezeu, pentru a fi mai bine pregătiți să slujească în câmpul misionar. Cu toate că erau pregătiți, tot mai aveau multe întrebări. Unde? Cum? Mai are nevoie cu adevărat Dumnezeu de misionari?

Așa cum Dumnezeu a vorbit de atâtea ori copiilor Săi de-a lungul istoriei, a început să-Și descopere voința și lui Brad și Linei. Pe măsură ce studiau Biblia și Îi cereau lui Dumnezeu să-i conducă, și-au dat seama că Dumnezeu încă dorește oameni ca misionari care să-I slujească. De fapt, nu au fost convinși doar că Dumnezeu cheamă oameni să slujească pentru El, ci că îi cheamă pe toți creștinii să fie misionari. Întrebarea la care căutau răspuns acum era unde voia Dumnezeu ca ei să slujească.

Printr-o serie de mici miracole, Dumnezeu a început să-și dezvăluie marele Său plan. Brad și Linda vizitaseră Manaus, în Brazilia, cu câțiva ani înainte, când au slujit ca misionari pe termen scurt în Bolivia. Atunci au avut privilegiul să stea la bordul primei bărci Luzeiro I, ce a servit de cămin familiei Halliwell cu atâția ani înainte. Brad și Lina citiseră multe dintre relatările fratelui Halliwell și au fost inspirați de numeroșii ani de slujire ai familiei în jungla tropicală din Brazilia. Încă de la acea vizită, Brad și Lina au avut o dorință arzătoare de a sluji ca misionari medicali în regiunea fluviului Amazon.

În 2007, un membru al bisericii din California l-a contactat pe Brad și i-a explicat că, prin intermediul mai multor circumstanțe, Dumnezeu i-a pus în inimă să-și doneze catamaranul imens cu care ieșea în largul oceanului. După multe rugăciuni, a aflat despre visul acestui cuplu de a face lucrare misionară cu barca pe fluviul Amazon. După un scurt apel telefonic, acest bărbat, condus de Duhul Sfânt, și-a donat barca tânărului cuplu — un semn sigur că Dumnezeu îi conducea în slujire în regiunea Amazon, din Brazilia, urmând exemplul lui Leo și Jessie Halliwell.

Mai târziu în acel an, după ce Dumnezeu le-a pus la dispoziție fonduri ca să se mute și le-a deschis uși ca să lucreze cu biroul de conferințe local, Brad și Lina, cu micul lor fiu pe nume Levi, s-au mutat plini de credință în Brazilia pentru a ajuta la repornirea programului Luzeiro. Brad și Lina au trecut prin mai multe aventuri la începutul experienței lor, printre care și călătoria de o lună în care au dus catamaranul din insulele Caraibe în inima junglei Amazon.

Brad și Lina Mills au acum doi fii, pe Levi și Lucas, și slujesc de atunci în jungla amazoniană din Brazilia. Viața lor este dedicată în mod activ lucrării în câmpul misionar, văzând providența lui Dumnezeu în evenimentele de zi cu zi, în timp ce ajungeau în zone necunoscute în care încă nu ajunsese niciun misionar.

Da, Dumnezeu încă îi cheamă pe oameni să fie misionari. Dumnezeu vrea ca și voi să vă înrolați în mod activ în slujba Lui. Amintiți-vă că adevărata slujire misionară începe în propria casă. Nu suntem chemați cu toții să ne mutăm în alte țări, dar suntem cu toții chemați să-I slujim lui Dumnezeu exact acolo unde ne aflăm. Ce mai așteptați? Alăturați-vă celor aflați în slujba lui Hristos. Fiți ambasadori pentru Dumnezeul universului!