[vineri, 26 noiembrie] Credința nouă – partea 2

ÎNTREBĂRI DE REFLECȚIE

  1. Care sunt cele trei lucruri pe care trebuie să le înțelegem mai pe îndelete?

  1. Ce anume dezvăluie faptul că păcatul este un rău îngrozitor? Ce-i face păcatul omului?
  2. Descrie lucrarea de zidire a unui caracter de creștin.

  1. Cum poate fi câștigată calea de întoarcere din cădere?

  1. Ce alegere făcea Pavel în fiecare zi?
  2. Descrie viața de creștin.

  1. De ce trebuie fiecare persoană să se angajeze în lupta aceasta pentru ea însăși?

  1. Cum sunt obținute darurile prețioase ale Duhul Sfânt?

Credința nouă—partea 2

Răsăritul a venit cu pași de melc și la fel s-a întâmplat și cu taxiul. În cele din urmă, am ieșit din oraș și am mers pe un drum recent pavat spre satul lui Chotu. Câteva ore mai târziu, am ajuns la un grup de case „tencuite” cu balegă de vacă și având acoperiș din paie. Hainele zdrențuite ale localnicilor au făcut ca satul să fie numit, în mod ironic, „locul abundenței.”

Oamenii m-au privit cu suspiciune de îndată ce am coborât din taxi. L-am întrebat pe un bărbat care s-a apropiat de mine despre Chotu. Bărbatul a trimis un copil ca să-i cheme familia.

În curând, a apărut fratele lui Chotu, iar acesta m-a recunoscut imediat. „Chotu nu este aici”, mi-a spus. Se pare că plecase de curând ca să lucreze sezonier în alt stat. Am luat numărul de telefon al lui Chotu și am vorbit cu el vreo cincisprezece minute. „Frate Daha”, mi-a spus, „cardul de memorie cu Biblia audio pe care mi l-ai dat s-a stricat. Obișnuiam să ascultăm povestirile în fiecare zi. Ai alt card?”

Dumnezeu știa că aveau nevoie de unul, căci aveam la mine un card de memorie identic, pe care era înregistrat audio un Nou Testament în hindi. După ce am încheiat conversația telefonică, fratele lui Chotu a venit la mine cu aceeași cerere: „Te rog, dă-ne alt card de memorie cu povestirile despre Isus. Le-am ascultat pe toate și acum ne rugăm numai lui Isus. Când te duci acasă, te rog, trimite-mi o Biblie. Pot să citesc. Chiar vreau să am o Biblie ca să pot citi întregii familii.”

În timp ce vorbeam, în jurul nostru s-a adunat o mulțime de oameni, printre care se găseau mama, fratele, cumnata și nepotul lui Chotu. Fiecare avea în jurul gâtului un colier din sfoară și de fiecare era prinsă o mică fotografie cu Isus. Cumnata lui Chotu m-a întâmpinat cu salutul creștin „Jai Massih”. „Ne rugăm doar lui Isus acum”, a spus. Te rog să ne mai trimiți povestiri.

Auzind-o, mi-au dat lacrimile. Din cauza necredinței unui preot hindus – proprietarul nostru care s-a purtat nedrept cu Chotu, lucru care ne-a obligat să-l ajutăm –, Isus a fost făcut cunoscut într-un sătuc din zona centrală Bihar, la peste o mie șase sute de kilometri depărtare. Familia lui Chotu nu fusese avertizată de sosirea mea, așa că am știut că nu se dădeau în spectacol pentru mine.

De la vizita aceea, am vorbit de multe ori cu ei la telefon. Credința lor este mică, dar sămânța Evangheliei crește.

M-am gândit și la avertizarea motociclistului despre naxaliții răpitori și ucigași. Fusese aceea doar încercarea lui Satana de a mă intimida și de a nu vedea ce făcuse Dumnezeu în inimile oamenilor din acel sătuc? Totuși, Dumnezeu a folosit frica mea pentru a mă face să-mi predau întreaga viață Lui.

Te invit să te rogi pentru Chotu, pentru familia lui și pentru alți copii creștini din zona lui. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru puterea Cuvântului Său și rugați-vă să încolțească semințele credinței și în prietenii noștri. Cu siguranță, așa cum credința mea a fost încercată în chestiuni privind atât persecuția, cât și loialitatea, la fel va fi și a lor. (Final)

O ÎNTREBARE

Dale Goodson, misionar AFM în Papua Noua Guinee, ne povestește despre un bărbat kamea care, atunci când a auzit Evanghelia și vestea despre iminenta întoarcere a lui Hristos, a strigat plin de tulburare: „Poporul meu a fost păcălit de Satana și ținut în întuneric atât de multe generații! De ce, oh, de ce nu a venit nimeni să ne învețe mai dinainte?”