[vineri, 12 noiembrie] El a stat lângă mine

Partea 3

Tânărul era uimit că Dumnezeu a răspuns rugăciunii mele atât de repede și i-a oferit de îndată pace soției lui tulburate. S-a întors spre mine și m-a întrebat: „Care este numele acestui Dumnezeu? Este Isus? Cum să-L numesc?”

„Poți să-I spui Isus” am zis. „De asemenea, poți să-I spui Tată, Domnul Dumnezeu sau Marele Dumnezeu.”

Fața i s-a luminat. S-a agățat de ultimul nume. „O să-i spun Marele Dumnezeu!”

„E un lucru grozav să-L numești așa”, am spus zâmbind. „Sunt mulți dumnezei falși, care nu au puterea Lui, care adesea ne rănesc și ne îmbolnăvesc. Dar noi ne putem adresa întotdeauna Marelui Dumnezeu, căci El ne iubește atât de mult și dorește din toată inima să ne ajute. Iar El are puterea de a alunga spiritele rele, care vor să ne facă rău. Marele Dumnezeu este un Dumnezeu atât de minunat!”

Tânărul stătea acolo strălucind și aprobând din cap. Apoi a spus: „Mi-ar plăcea să-ți dau numărul de telefon. Azi mergem acasă. Noi trăim în districtul nordic al acestei provincii. Ne-ar plăcea să vii și să ne vizitezi acasă.”

Mi-am amintit brusc că Sabay, un pionier al Misiunii Globale, mergea în nord de două ori pe lună pentru a încuraja un mic grup de credincioși de acolo. Întorcându-mă spre tânăr, i-am spus: „Permite-mi, te rog, să-ți fac cunoștință cu cineva înainte să pleci.” Mi-am scos de îndată telefonul și l-am apelat pe Sabay.

Sabay este un tânăr khmer, de vreo douăzeci de ani. Împreună cu soția lui și-au lăsat prietenii și familia pentru a răspândi solia Evangheliei în Cambodgia, iar noi îi considerăm colegi misionari. În curând, ni s-a alăturat în salonul de
spital. A luat loc pe patul de lângă noi și privitorii l-au pus la curent cu povestea. După aceea, și-a pus mâinile pe femeie și l-a privit cu blândețe pe soț. A părut că se împrietenește imediat cu acel cuplu tânăr. „Aș vrea să-ți spuni că nici Braden, nici eu nu avem nicio putere ca să-ți ajutăm soția”, a început să spună într-o khmeră mai bună decât aș visa vreodată să vorbesc. „Dar Dumnezeul Preaînalt, Marele Dumnezeu, El o ajută pe soția ta. El iubește oamenii atât de mult și dispune de o mare putere pentru a-i ajuta. Aș vrea să vorbesc cu El din nou.” După aceea, Sabay a înălțat o rugăciune frumoasă, cerându-I lui Dumnezeu să continue să ajute femeia și pe familia ei. Mulțimea de privitori se înmulțea pe măsură ce el continua să se roage. Îmi dădeam seama că Sabay era profund mișcat de prezența palpabilă a lui Dumnezeu. M-am simt de parcă în acel moment Domnul mi-a vorbit și mi-a spus: „Braden, fac asta și pentru Sabay, și pentru tine.” Dintr-odată, mi-am dat seama că Dumnezeu lucra în fiecare inimă prezentă. M-am gândit la cuplul Pnong din partea cealaltă a salonului, care era martor la acest miracol măreț. „Doamne Dumnezeule”, am șoptit, „Te rog, continuă să lucrezi! Noi ascultăm. Noi suntem deschiși pentru intervenția Ta. Descoperă-Te nouă!”

În timp ce Sabay organiza vizita la acea familie peste câteva zile, mi-am dat seama că nu mai era nevoie de prezența mea. L-am îmbrățișat pe tânăr pentru ultima dată și l-am asigurat că voi continua să mă rog pentru ei. Aproape că dansa de bucurie. Câteva ore mai târziu, Sabay i-a ajutat să găsească un camion care se îndrepta spre nord. „Femeia se făcuse perfect normală, până să plece”, mi-a spus mai târziu. „Îi aduceau laude lui Dumnezeu.”

Când i-am povestit soției mele Johanna cele întâmplate, m-am emoționat dintr-odată. „Femeia privea prin salon și arăta continuu cu degetul”, am încercat să-i explic înecat de emoție. „Dar nu părea să arate spre nimeni anume. Nu s-a uita direct la mine nici măcar o dată. Continua să arate cu degetul la ceva aflat în stânga mea. Numai că nu era nimeni acolo. Țipa într-una: Învățătorule! Oh, Învățătorule! Te rog, ajută-mă! Te rog, ajută-mă, Învățătorule! Pe El L-a văzut stând lângă mine. Pe El Îl striga. El stătea lângă mine.” Lacrimile au început să curgă ca dintr-un izvor. Fie ca Dumnezeul meu să rămână mereu lângă mine! Oh, cât de mult tânjesc după ziua când o să-L pot vedea și eu! (Final)