[duminică, 24 octombrie]

SECȚIUNEA II

Care sunt instrucțiunile speciale pe care ni le dă Dumnezeu cu privire la îmbrăcămintea noastră astăzi? Spiritul Profetic conține o cantitate uriașă de informații ce poate fi de ajutor celor care doresc să știe cum să fie conformi cu standardul din Biblie, mulțumindu-L pe Dumnezeu cu hainele lor. Haideți să ne gândim la câteva din aceste principii de bază care ar trebui să ne conducă alegerea îmbrăcămintei.

Atrăgătoare. Te surprinde să afli că Dumnezeu vrea ca îmbrăcămintea noastră să fie atrăgătoare și ca noi să arătăm cât mai bine? Ei bine, El vrea acest lucru. Noi suntem copiii Împăratului cerului – reprezentanții Lui. Florile, munții și apusurile de soare ne învață că Dumnezeu iubește frumosul.


Cu bun gust. Piesele de îmbrăcăminte trebuie să se potrivească între ele, să fie în culori asortate, care să arate bine pe tine, și să nu difere neapărat de stilul actual. Poartă haine care se potrivesc preferinței tale, atât timp cât sunt conforme cu standardul Bibliei.


Îngrijite. Nu te îmbrăca de parcă ai fi o sperietoare de ciori, nici măcar acasă. Hainele tale ar trebui să fie călcate îngrijit și aranjate cu grijă. Cei din jur trebuie să poată spune că te-ai îmbrăcat cu grijă și în mod înțelept.

Curate. Hainele trebuie să nu fie murdare și să nu miroasă urât. Cumpără haine care pot fi curățate cu ușurință și ieftin și spală-le când trebuie.


Modeste. Hainele modeste atrag respect pentru persoanele care le îmbracă. Ele nu trebuie să atragă atenția, lauda sau admirația. Să nu stârnească gelozie sau lipsă de respect și nici să nu invite la o atitudine de familiaritate. Să nu îți expună corpul indiferent că stai jos sau în picioare ori că te apleci. Amintește-ți că Dumnezeu a inventat hainele pentru a ne acoperi goliciunea. Îmbrăcându-ne modest, încurajăm gândurile și acțiunile pure.


Economice. În loc să cumperi haine de firmă, scumpe, alege ceva puțin costisitor. Nu cumpăra mai mult decât ai nevoie, chiar dacă găsești lucruri la reducere. De asemenea, să faci economii nu înseamnă să cumperi lucruri ieftine. Investește în haine durabile, care nu se uzează repede. Folosește banii pe care i-ai economisit pentru a-i ajuta pe alții mai puțin norocoși decât tine.


Sănătoase. Alege haine confortabile și pantofi care să nu dăuneze sănătății. Nu este înțelept să porți ceva care să te facă să ai dureri de picioare, de spate etc. Iar dacă în hainele tale îți este frig, nu sta să tremuri. Ia ceva călduros pe tine! Asigură-te că picioarele și brațele rămân întotdeauna calde, că poți respira profund, că îți poți mișca liber brațele și că poți să mergi confortabil.


Corespunzătoare. Ia în considerare ce este potrivit pentru vârsta ta, pentru mediul în care trăiești și pentru tipul de lucru pe care îl faci. Ce porți în timp ce lucrezi în grădină, de exemplu, nu va fi o îmbrăcăminte respectuoasă ca să te închini lui Dumnezeu în biserică.


Distinctive. Ar trebui să fie o diferență evidentă între hainele pentru bărbați și cele pentru femei. Un bărbat trebuie să arate masculin, iar o femeie, feminină. De asemenea, îmbrăcămintea unui creștin ar trebui să fie diferită în mod distinctiv de hainele purtate de oamenii din lume.


Simple. Îmbrăcămintea noastră trebuie să fie simplă și lipsită de ornamente. Aceasta trebuie să exprime o atitudine de modestie, nu de mândrie sau de orgoliu.


Nu ar trebui să existe nicio neglijență în îmbrăcăminte. De dragul lui Hristos, ai cărui martori suntem, ar trebui să căutăm să arătăm cât mai bine. Dumnezeu S-a ocupat de fiecare detaliu din îmbrăcămintea celor care slujeau înaintea Sa în Cortul Întâlnirii. Astfel, suntem învățați că El are o preferință în privința îmbrăcămintei celor care-I slujesc. – „Mărturii pentru biserică”, vol. 6, p. 96


Dumnezeu vrea ca hainele noastre să fie de bun-gust, simple și confortabile, frumoase într-un mod natural, astfel încât să fie o recomandare în sine pentru fiecare persoană rațională. El vrea ca noi să fim cu adevărat fericiți acum și în veșnicie. Ce Dumnezeu minunat slujim!