[miercuri, 3 iulie]

Întotdeauna este bine să aprofundezi studiul din Cuvântul lui Dumnezeu. Dacă vei accesa site-ul www.biblegateway.com și dacă vei căuta cuvinte legate de studiul de săptămâna aceasta, vei putea să-ți alcătuiești singur o listă cu texte referitoare la tema prezentă. În caz că nu știi limba engleză, poți căuta cuvintele într-o concordanță biblică sau poți căuta pe Internet materiale suplimentare.
Citește rubrica Repere.

Orice muncă grea aduce câștig, dar a vorbi numai duce la sărăcie.” (Proverbele 14:23)

„Căci Domnul, Dumnezeul vostru, a binecuvântat toată lucrarea mâinilor voastre. El cunoaște călătoria voastră prin pustia cea mare; în timpul acestor patruzeci de ani Domnul, Dumnezeul vostru, a fost cu voi și nu ați dus lipsă de nimic.” (Deuteronomul 2:7)

„Faceți toate lucrurile fără să vă plângeți și fără să vă certați… ca să mă pot lăuda în ziua lui Cristos că n-am alergat în zadar și că nu am trudit degeaba.” (Filipeni 2:14-16)

„De aceea, frații mei preaiubiți, fiți fermi, de neclintit, întotdeauna implicați din plin în lucrarea Domnului, pentru că știți că în Domnul strădania voastră nu este zadarnică.” (1 Corinteni 15:58)

„Știu ce înseamnă să fii sărac și știu ce înseamnă să ai din belșug. Am învățat secretul de a fi mulțumit în orice situație – fie sătul, fie flămând, fie în belșug, fie în nevoie. Pot totul în Cristos, Care mă întărește.” (Filipeni 4:12,13)

Ce semnificație au ultimele texte pentru tine? Simți uneori că ceea ce faci este în zadar? Ai simțit vreodată că, deși încerci să faci ce îți cere Dumnezeu, nimic nu-ți iese bine? Pavel știa secretul mulțumirii sufletești – conștiinciozitate în orice condiții, prin harul lui Dumnezeu.