[marți, 21 mai]

Citește pasajul de la Flash.

„La locul rânduit, ei au zidit un altar și au pus lemnele pe el. Apoi, cu glasul tremurând, Avraam îi descoperi fiului său solia divină. Cu groază și uimire află Isaac ce soartă îl aștepta, dar nu se împotrivi. El ar fi putut să scape de ceea ce-l aștepta, dacă ar fi ales să facă așa; bătrânul, paralizat de durere, istovit de lupta celor trei zile îngrozitoare, nu s-ar fi putut împotrivi voinței tânărului plin de vigoare. Dar Isaac fusese educat din copilărie să asculte de îndată și cu încredere, și când planul lui Dumnezeu i-a fost descoperit, el a dat pe față o supunere plină de bunăvoință.” (Patriarhi și profeți, p. 152, orig.)

Aici este descris momentul în care Isaac a aflat că el va fi jertfa din acea zi. Care dintre următoarele afirmații descrie ceea ce ai fi răspuns tu?

a. „Ai înnebunit?”

b. „Nu îți imagina că te las să mă omori.”

c. „Tată, așteaptă numai cinci minute. Mă duc să-ți caut un berbec.”

d. „Dacă asta vrea Dumnezeu, atunci o să mă supun.”

Dumnezeu ne va testa din când în când. Citește Ioan 6:5,6.

Când Isus Şi-a ridicat ochii şi a văzut că vine la El o mare mulţime, l-a întrebat pe Filip: – De unde să cumpărăm pâini ca să mănânce oamenii aceştia? Spunea lucrul acesta ca să-l încerce, însă El ştia ce urmează să facă.

Ce test le-a dat Dumnezeu urmașilor Săi? Cum s-au descurcat? A renunțat Dumnezeu la ei?