Ce părere ai?

Citeşte următoarele definiţii şi decide-te cu care eşti de acord. Explică şi de ce.

• Slujirea ţine, în principal, de sentimentele faţă de Dumnezeu şi de atitudinea faţă de lucrarea Lui. Conform cu 1 Corinteni 13:1-3, folosirea darurilor spirituale fără niciun pic de dragoste nu înseamnă nimic. Devotamentul autentic manifestat în slujire şi închinare este esenţial pentru o lucrare eficientă.

• Calitatea noastră de administratori ai resurselor încredinţate de Dumnezeu ţine de responsabilitatea de care dăm dovadă. După ce am identificat şi am înţeles mai bine în ce constau darurile spirituale, trebuie să fim responsabili în modul în care le folosim. În 1 Corinteni 12:1 ni se reaminteşte că este datoria noastră să identificăm care sunt darurile spirituale, deoarece vom fi traşi la răspundere pentru modul în care le folosim (1 Petru 4:10; Matei 25:14-30).

 

Știai că?

Fiecare dintre noi este cu adevărat unic. Ştiai că avem în corp în jur de 100 de tri- lioane de celule? Şi pentru fiecare celulă există o amprentă ADN care conţine 6 gigabytes de memorie. Deci fiecare dintre noi poate stoca 600 de trilioane de gigabytes de memorie. Impresionant, nu? De asemenea, moleculele de ADN se pot combina într-o infinitate de feluri. Numărul exact este 10 la puterea 2.400.000.000. Nimeni nu mai e ca tine. Dumnezeu te-a făcut deosebit(ă)! Tu ai un stil personal şi o pasiune aparte pentru misiune. Faptul de a-ţi înţelege darurile şi stilul unic te vor ajuta să îţi dezvolţi relaţia cu Dumnezeu şi să reuşeşti în lucrarea pe care o faci.

 

Cu alți ochi

„Ceea ce eşti este darul lui Dumnezeu pentru tine; ceea ce faci din tine este darul tău pentru Dumnezeu.” – proverb danez

„Faci parte din biserică – trupul lui Hristos – şi prezenţa ta în biserică are un impact vizibil. Când începi să slujeşti cu devotament, conform voinţei clare a lui Dumnezeu pentru viaţa ta, te vei bucura de roade personale şi de împlinire.” – Bruce Bugbee, Discover Your Spiritual Gifts the Network Way


Părerea mea