Drept într-un proces nedrept

Referinţa biblică: Faptele 25:1-12
Comentariu: Faptele apostolilor, cap. 39, 40, 41, 42.

 

Text-cheie

„Pavel s-a apărat astfel: «N-am păcătuit nici faţă de Legea iudeilor, nici faţă de Templu, nici faţă de Cezar!»” (Faptele 25:8)

 

Răspunde la întrebările de la rubrica Ce părere ai?. Indiferent dacă cel vinovat scapă sau cel nevinovat este pedepsit, elementul care leagă aceste două realităţi este ideea de dreptate. În pasajul biblic studiat în această săptămână, Pavel este judecat atât de lideri corupţi, cât şi de un conducător corect. De la început până la sfârşit, Pavel stă ferm ca om de caracter. Citeşte Deut. 17:8-13 şi întreabă-te: Cum ascult eu de Cuvântul lui Dumnezeu atunci când conducătorii care ar trebui să reprezinte dreptatea o încalcă? Care ar trebui să fie reacţia credincioşilor?

 

Ce părere ai?

Ce e mai frustrant sau enervant să vezi? (1) Cum cineva categoric vinovat este eliberat pe motive de procedură? (2) Sau cum cineva complet nevinovat este condamnat şi pedepsit pentru
fapta altcuiva?

Care dintre cele două variante este cea mai nedreaptă în viziunea ta? De ce? Care ar trebui să fie reacţia unui creştin când este acuzat pe nedrept sau greşit reprezentat? Ce este mai bine pentru libertatea umană: ca vinovaţii să fie pedepsiţisau ca nevinovaţii să nu fie condamnaţi pe nedrept?


Părerea mea