Vești misionare – 24 august 2019

Doctorul solicită avortul

Yakov Kulakov

Dina, o bunicuță de 60 de ani din Rusia, obișnuia să se roage în fiecare dimineață: „Doamne, trimite pe cineva cu care să vorbesc despre Tine.”
Într-o zi, după ce se rugase astfel, Dina aștepta într-o stație de autobuz din Petropavlovsk-Kamciațki, capitala regiunii Kamciatka, din Orientul Îndepărtat. Observând o femeie însărcinată, a întrebat-o: „Așteptați un copil?”
Femeia a început să plângă.
Dina a aflat atunci că femeia, pe nume Liuda Savostina, aștepta primul ei băiat, însă medicul insista să avorteze.
„Am deja o fetiță și mi-am dorit dintotdeauna un băiat”, i-a spus Liuda cu ochii înlăcrimați. „Dar doctorul spune că, dacă voi naște acest copil, vom muri amândoi.”
Dina a încurajat-o pe această femeie și a invitat-o să viziteze biserica unde ea mergea în Sabat. Liuda nu intrase niciodată într-o biserică și a acceptat invitația.
În Sabat, Dina, Liuda și alți 12 membri l-au ascultat pe pastorul Yakov Kulakov predicând despre credincioșia lui Dumnezeu. După program, Liuda i-a împărtășit povara ei pastorului bisericii. Acesta a încurajat-o să se încreadă în Dumnezeu și s-a rugat pentru ea.
În următoarea zi de luni, Liuda l-a înștiințat pe doctor că va păstra copilul.
„Ți-ai pierdut mințile?” i-a spus medicul.
Văzând că nu o poate clinti pe Liuda, l-a chemat pe soțul ei, Vladimir. Când a ajuns acasă, Vladimir a certat-o pe Liuda, spunându-i:
– Ești atât de egoistă, încât ești dispusă să mori și să-ți lași fata fără mamă?
– Voi păstra copilul, a spus Liuda. Mă încred în Dumnezeu.
– Cine este acest Dumnezeu despre care tot vorbești? a întrebat-o el. Nu există Dumnezeu!
În Sabatul următor, Liuda a mers din nou la biserică și, în următorul, de asemenea. Nu după mult timp, s-a botezat.
Se pare că medicul greșise. Bebelușul s-a născut cu bine, iar Liuda a trăit. Cu toate acestea, micuțul Serghei era slăbuț și avea convulsii.
Într-o zi, când avea aproximativ un an, a avut o criză severă. Timp de 10 secunde nu a putut respira. Au trecut apoi 20 de secunde. Buzele lui au început să se învinețească.

Liuda a căzut pe genunchi rugându-se: „Doamne, Tu i-ai dat viață acestui băiețel! Te rog, nu ni-l lua!”
Soțul ei a intrat deodată în cameră
– Vino să ne rugăm! i-a spus Liuda. Este nevoie și de credința ta!
Vladimir s-a prăbușit și el pe genunchi. „Doamne, cred!” a strigat el.
În acel moment, bebelușul a început să respire.
„Întreaga familie a devenit adventistă, iar copiii, care au acum în jur de 40 de ani, au rămas membri devotați”, declară pastorul Kulakov.
„De ce a devenit această familie adventistă? Pentru că o bătrânică s-a rugat în fiecare dimineață: «Doamne, trimite-mi azi pe cineva pe care să-l conduc la Tine», declară pastorul Kulakov. Este putere în această rugăciune”, a spus el.