Vești misionare – 10 august 2019

Vise cu Isus

Susumu Kanai

Susumu Kanai locuiește în Osaka, Japonia. Ela avut primul vis cu Isus într-o dimineață, pe la ora 5.
De 12 ani obișnuia ca, în fiecare dimineață, să petreacă puțin timp meditând la ceea ce înseamnă viața în orașul său. Cu această ocazie însă a fost înmărmurit să observe o lumină strălucitoare. În această lumină a văzut conturul unui Om luminat din spate, cu brațele întinse.
Dornic să afle mai multe, Susumu a căutat pe internet și a găsit o imagine cu statuia gigantică, din Rio de Janeiro, Brazilia, care Îl reprezintă pe „Hristos Mântuitorul”, stând cu brațele deschise. Atunci a făcut legătura și și-a spus că probabil Îl văzuse pe Isus.

La scurt timp, Susumu a avut un alt vis în care se făcea că stătea la o masă față în față cu un Om. Acesta avea mâinile pe masă și era înconjurat de un curcubeu strălucitor.
La câteva zile de la acest vis, când era la frizer, Susumu răsfoia un album cu picturi celebre și aștepta să-i vină rândul. Când a dat peste „Cina cea de Taină” a lui Leonardo da Vinci, L-a recunoscut pe Omul din visul său și și-a dat seama că Omul din visul era Isus.
Visele și viziunile au continuat. Susumu a mai visat că era ținut ostatic împreună cu alți șapte bărbați într-o altă țară. A urmărit cum acești bărbați au fost uciși unul câte unul. Când a venit rândul lui, cineva l-a apucat din spate și i-a șoptit: „Fac parte din religia coptă. Vino cu mine!”
Susumu s-a trezit chiar în acea clipă. A căutat pe internet cuvântul „copt” și a fost uimit să vadă că la doar 55 de kilometri depărtare era o Biserică Coptă. Atunci și-a pus pentru prima dată întrebarea dacă ar trebui să meargă la biserică.
După câteva zile, într-o dimineață, Susumu a avut o altă viziune. A văzut cuvintele „Evanghelia după Matei” trecând prin fața lui de la stânga la dreapta ca o reclamă digitală. Nu știa ce înseamnă acest cuvinte, așa că a căutat online și a aflat că Matei este o carte din Biblie. A descărcat imediat o versiune audio a cărții și a început să o asculte în mașină. În plus, știind că proprietara apartamentului unde era chiriaș este creștină, a întrebat-o unde merge pentru închinare. Aceasta l-a adus la Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea din Osaka.

Susumu este unul dintre zecile de musafiri care au apărut din proprie inițiativă la întâlnirile evanghelistice fără precedent ținute în 161 de locuri pe teritoriul Japoniei în anul 2018.
„Duhul Sfânt face o lucrare extraordinară în Japonia, aducând oameni la biserică și convertindu-i”, a declarat președintele Bisericii Adventiste Mondiale, Ted N.C. Wilson, care l-a întâlnit personal pe Susumu. „Trebuie să ne rugăm pentru ploaia târzie a Duhului Sfânt, pentru ca țări ca Japonia să fie inundate cu mesajul advent.”