Vești misionare – 15 decembrie 2018

Un ucrainean construieşte douăzeci şi două de biserici

Autor Andrew McChesney, Adventist Mission

Vladimir Vladovski, şeful unei firme de construcţii, ştia că era nevoie de o minune pentru a construi o biserică adventistă în Arhanghelsk, un port maritim din nordul Rusiei.
Nu avea un plan de construcţie şi trebuia să ridice clădirea în doar câteva luni, până la finalul verii. Iar un administrator de la primărie jurase să nu-i elibereze autorizaţie niciodată, fără să precizeze din ce motiv. A obţinut planul pentru fundaţie şi a trecut la lucru.

„Vara este foarte scurtă în Arhanghelsk şi nu aveam timp să ne ocupăm de documente”, ne-a explicat Vladimir, un ucrainean care a construit douăzeci şi două de biserici adventiste şi alte clădiri ale bisericii în Rusia, în Ucraina şi în Mongolia într-o perioadă de douăzeci de ani. „Am început totuşi construcţia.”
După turnarea fundaţiei, a primit planul pentru a doua etapă a construcţiei, zidurile. Apoi, pentru următoarea etapă, acoperişul.
În tot acest timp, nu a venit nimeni de la administraţia locală ca să oprească lucrările. Dar Vladimir nu uitase de autorizaţie. Îşi aduna în fiecare dimineaţă echipa şi se rugau împreună pentru o minune.

A trecut o lună. Au trecut două luni. Au trecut trei luni. În Arhanghelsk, vremea frumoasă durează din iunie până în august. Faţada bisericii a fost gata înainte să cadă prima zăpadă în septembrie. Interiorul a fost gata în decembrie.

Vladimir s-a prezentat iarăşi la administraţie ca să solicite documentele. Nu ştia la ce să se aştepte, dar era liniştit în sufletul lui, la gândul că se rugase în fiecare zi şi că vremea fusese frumoasă atât cât să poată termina construcţia.

Administratorul nu i-a spus nici măcar o vorbă. Doar a semnat documentele.

„Până la urmă, şi-a pus semnătura pe toate hârtiile”, a subliniat Vladimir. „Nu ştiu de ce. A fost o minune!”
Vladimir provine dintr-o veche familie de adventişti care a lucrat în perioada sovietică într-o firmă de construcţii de stat specializată în restaurarea de clădiri vechi. Din 1995, când a început colaborarea cu Biserica Adventistă şi a construit sediul Diviziunii Euro-Asia, a asistat la multe minuni. În prezent, construieşte biserici în Krasnoiarsk, Tomsk şi într-un alt oraş din Rusia.
Însă cea mai mare minune i s-a părut cea din Arhanghelsk din 1999, ne-a spus el într-un interviu pe care l-a acordat în Kiev.

„Am construit o biserică fără proiect de construcţie şi fără permisiune!” a spus el cu bucurie.


Părerea mea