Vești misionare – 15 septembrie 2018

O sută de persoane botezate

Autor: Andrew McChesney, Adventist Mission

Prima biserică din Coreea de Sud înfiinţată de Kiyong Kwon avea iniţial douăzeci de membri. Toţi s-au desprins din biserica-mamă şi au format o biserică nouă. Însă Kiyong şi-a dorit să câştige membri noi.
La primul serviciu divin a participat şi un tânăr care se afla pentru prima oară într-o biserică.

– De ce ai vrut să vii la această biserică mică? l-a întrebat Kiyong.
– Păi, pentru că sunt ghinionist, i-a răspuns tânărul. Cineva mi-a spus că dacă mă duc la o biserică nouă, o să am noroc!
Kiyong i-a propus să studieze Biblia şi tânărul s-a botezat.
Dar Kiyong îşi dorea mai mulţi membri. Într-o zi, s-a rugat de dimineaţă până seara: „Doamne, Te rog, dă-mi mai mulţi oameni. Dă‐mi oameni cu care să umplu biserica aceasta!”
A doua zi, o vecină a venit la el şi i-a spus: „Ieri mi-am dorit să merg la biserică. Te rog, du-mă la biserica ta!”
A treia zi, l-a sunat cineva şi i-a spus: „Sora mea este adventistă şi mă roagă de zece ani să merg la biserică, dar n-am vrut. Acum însă aş vrea să merg.”

Kiyong a studiat Biblia cu aceste două femei şi amândouă au cerut să fie botezate.

„Dumnezeu mi-a trimis în acest mod foarte mulţi oameni”, a declarat el.

În primul an de existenţă a bisericii, s-au botezat peste patruzeci de persoane. În al doilea an, cu ocazia botezului celei de-a nouăzeci şi opta persoane, a cerut în rugăciune al o sutălea botez. Şi-a amintit pe urmă de o femeie cu care nu mai luase legătura de trei ani. A aflat că era directoarea unei şcoli de artă şi s-a dus să o viziteze, ducând şi un buchet de flori.
„Tu ar trebui să fii a suta persoană care să se boteze în biserica mea”, i-a spus el.
Femeia a fost de acord, iar el i-a explicat că trebuia mai întâi să studieze Biblia şi că aveau să înceapă chiar de a doua zi, seara. „Invită-l, te rog, şi pe soţul tău la studiu”, i-a cerut el.

După ce a plecat el, femeia l-a sunat pe soţul ei şi i-a spus: „Mâine seară vine fratele Kwon la noi ca să studiem Biblia.”
Soţul ei, budist credincios şi patron al unei firme, tocmai luase decizia de a învăţa limba engleză şi îşi cumpărase mai multe cărţi în limba engleză, printre care şi Biblia. Era la birou şi nu înţelegea ce citea din Biblie. Aşa că s-a rugat: „Doamne, dacă exişti cu adevărat, trimite-mi pe cineva care să-mi explice Biblia.” În clipa aceea, l-a sunat soţia şi l-a anunţat de vizita fratelui nostru.

„Soţul ei a rămas fără cuvinte”, a povestit Kiyong.
De a doua zi, Kiyong a studiat Biblia cu amândoi, dar şi cu copiii lor adulţi. Toată familia s-a botezat.

Kiyong Kwon are cincizeci şi şase de ani şi a înfiinţat trei biserici în Coreea de Sud. O parte din colecta din Sabatul al Treisprezecelea din acest trimestru va contribui la înfiinţarea primei biserici adventiste din Sejong, Coreea de Sud. Relatarea experienţei lui Kiyong se va continua Sabatul viitor.


Părerea mea