Vești misionare – 7 iulie 2018

„Îmi vine să ucid oameni”

Autor: Andrew McChesney, Adventist Mission

Telefonul lui Li Fengyan sună. Era nora ei, Yang-yang, care plângea disperată. „Mamă, sunt nefericită! Viaţa mea e prea grea. Nu ştiu ce să fac!”

Fengyan a chemat-o la ea acasă şi a încercat să afle care era problema. Nora ei i-a povestit că auzea voci care o îndemnau să fie violentă.

„ Îmi vine să-i snopesc pe oameni în bătaie. Îmi vine să-i omor!” i-a zis ea. „Ai grijă să ascunzi cuţitele! Dacă văd un cuţit, îmi vine să omor pe cineva!”
Femeia l-a sunat pe pastorul ei de la Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea de limbă chineză din Tokyo. Pastorul Yu Chuanfu, deşi tocmai ţinea ora de rugăciune de miercuri seara, a venit de îndată la ea acasă, s-a rugat pentru nora ei şi i-a citit din Biblie.
Lui Yang-yang i-au plăcut rugăciunile şi textele din Biblie. A rămas un timp la soacra ei şi a început să citească Biblia singură. A citit şi cărţi scrise de Ellen G. White. Nu a mai auzit vocile acelea şi a început să fie mai voioasă. A mers şi la biserică.

Soţul ei a rămas uimit de schimbarea petrecută cu ea. A început să vină şi el la biserică. Un an mai târziu, amândoi au primit botezul.
După aceea, mama lui Yang-yang s-a îmbolnăvit şi medicii n-au reuşit să descopere cauza. Yang-yang le-a cerut credincioşilor să se roage pentru ea şi a îndemnat-o pe mama ei să arunce idolii budişti şi să-şi pună încrederea în Dumnezeu. În urma rugăciunilor, mama ei s-a însănătoşit.
„Până să ne rugăm pentru ea, cuscra mea nu credea în Isus”, ne povesteşte Fengyan. „Dar, după ce ne-am rugat, a crezut.”

Mama lui Yang-yang a aruncat idolii şi, după câteva luni, s-a botezat împreună cu soţul ei.

Şi experienţa nu se termină aici. Yang-yang şi Fengyan le-au vorbit rudelor lor din China despre Dumnezeu şi câţiva au participat la serviciile divine ale bisericii de acolo.
Fengyan, acum în vârstă de cincizeci şi trei de ani, ne spune că meritul pentru transformarea remarcabilă a familiei ei este al lui Dumnezeu şi al bisericii din Tokyo.
„Avem aici în fiecare Sabat un loc de închinare”, a declarat ea în interviul care i-a fost luat în incinta bisericii.
Opt persoane s-au botezat prin influenţa ei.

Biserica de limbă chineză din Tokyo este singura biserică adventistă de acest fel din Japonia. A fost înfiinţată în 2012, cu ajutorul Colectei din Sabatul al Treisprezecelea. Atunci avea vreo cinci membri. Astăzi are cincizeci de membri şi, devenind neîncăpătoare, se plănuieşte extinderea clădirii.

„Le mulţumim membrilor bisericii din întreaga lume pentru colecta din Sabatul al Treisprezecelea”, spune pastorul Yu. „Rugaţi-vă pentru noi în acest timp în care creştem!”


Părerea mea