Vești misionare – 19 mai 2018

Intervenţia Duhului Sfânt

Am încetat să mai frecventez Biserica Romano-Catolică la vârsta de şaisprezece ani. Motivul principal a fost acela că părinţii mei, care ţineau la biserică seminare de familie, divorţau. Preotul, deşi luase masa la noi de multe ori, nu ne-a vizitat niciodată în perioada aceea dificilă. Am conchis că, dacă aşa era în realitate biserica, nu mai voiam să am de-a face cu ea.

Au trecut patru ani. M-am mutat din Chicago, în nordul statului Indiana, unde lucram în schimbul de după-amiază la o benzinărie. Acolo am cunoscut-o pe cea care avea să-mi fie soţie. Debbie lucra pe aceeaşi stradă, la un azil de bătrâni.

Stăteam de vorbă cu ea de fiecare dată când făcea plinul maşinii. Îmi înţelegea preocuparea pentru subiecte spirituale. Întrebările mele i-au reaprins interesul pentru credinţa adventistă de ziua a şaptea în care crescuse.
Într-o seară, am mers împreună la capela Pioneer Memorial Church de lângă Universitatea Adventistă. Auzisem că avea loc un eveniment deosebit acolo şi, când am intrat, am aflat că era vorba despre evanghelizarea prin satelit NET 95, condusă de Mark Finley.
La sfârşitul prezentărilor, am început să studiez Biblia. A fost cât pe ce să mă botez în altă biserică protestantă, dar Debbie m-a oprit cu un studiu biblic despre răpirea secretă.
M-a întrebat dacă eu credeam cu adevărat în această idee. Am ridicat din umeri, iar ea mi-a arătat din Biblie că orice ochi Îl va vedea pe Isus când va veni a doua oară. A fost intervenţia Duhului Sfânt!
M-am botezat în septembrie 1995, iar Debbie s-a rebotezat la o lună după mine. Ne-am căsătorit în primăvara anului următor.

După aceea, am început să simt îndemnul puternic de a vesti Evanghelia. Dar cum? Răspunsul a venit când am fost angajat de Universitatea Andrews ca să mă ocup de restaurantul Gazebo din campus. Jobul era însoţit de un beneficiu: un curs semestrial gratuit. M-am înscris la cursul de religie şi am căpătat convingerea că Dumnezeu mă chema să fiu pastor.
Prima evanghelizare am ţinut-o în Chicago, în zona în care copilărisem. Domnul mi-a dat ocazia să le fac bine concitadinlor mei! Câţiva ani după aceea, am făcut echipă cu Mark Finley, evanghelistul prin care am cunoscut mesajul adventist, şi am condus evanghelizări în 34 de locuri din Chicago. Peste 500 de persoane s-au botezat atunci.
În prezent, slujesc ca director şi prezentator pentru It Is Written, Canada. Dacă m-ai fi întâlnit când aveam şaptesprezece ani şi mi-ai fi spus ce aveam să fac în viitor, aş fi suflat spuma din halba de bere şi m-aş fi amuzat copios. Dumnezeu ne ghidează paşii într-un mod atât de frumos!

Autor: Christopher Holland


Părerea mea