LASĂ-TE ATINS!


Lui Isus I s-a făcut milă de el, a întins mâna, S-a atins de el și i-a zis: „Da, voiesc, fii curățit!”
Marcu 1:41

Ascultă ediția audio aici.

Pe vremea Mântuitorului erau mulți orbi, slăbănogi, leproși, nenorociți, și lista poate continua, dar nu s-au vindecat decât aceia care au avut credință. Mântuitorul îi întreba adesea: „Crezi tu că Eu pot să fac lucrul acesta?”, și dacă omul spunea: „Cred, Doamne, din toată inima mea!”, iar Domnul vedea în inima lui că era cu adevărat acea credință sinceră, minunea se producea.

„Dintre toate maladiile cunoscute în Orient, lepra era cea mai de temut. Caracterul ei incurabil și contagios, precum și efectul său îngrozitor asupra victimelor îl umplea de teamă și pe cel mai curajos. Printre evrei aceasta era privită ca o judecată în urma păcatului, fiind numită bătaia, sau degetul lui Dumnezeu. Pentru că este adânc înrădăcinată, incurabilă și mortală, era considerată un simbol al păcatului” (Divina vindecare, p. 40).

Chiar Iov se întreba: „Cum ar putea să iasă dintr-o ființă necurată un om curat? Nu poate să iasă niciunul” (Iov 14:4).

Dacă privim în ansamblu această boală, ne dăm ușor seama că are multe asemănări cu o altă boală atât de cunoscută de noi, lepra păcatului. Prin puterile omului, această „lepră” nu poate să fie vindecată. Toate tehnologiile cunoscute până acum nu pot să îi ofere un antidot. Trăim într-o pandemie de păcat de mai bine de 6.000 de ani, iar remediul a rămas același, dar omul nu vrea să-l recunoască, probabil.

Această lepră a păcatului este și foarte contagioasă, dar curăția și protecția nu vin decât prin acea atingere a Mântuitorului asupra vieții noastre imperfecte. Asemenea leprosului, și noi astăzi, în această dimineață, să strigăm în rugăciune: „Dacă vrei, poți să mă curățești!” Ca medic, mi-am dat seama de multe ori că este dificil să cooperezi sau să lucrezi cu o persoană care suferă de anumite patologii și mă gândesc uneori câtă răbdare are Mântuitorul nostru cu mine și cu tine pentru a ne vindeca de această lepră.

În această dimineață te provoc să lași problemele și suferințele tale la picioarele Mântuitorului și, așa cum leprosul s-a lăsat atins de mâna Sa, tot așa și noi să ne lăsăm atinși de acea mână care are putere transformatoare spre vindecare în viața noastră.

autor: Gabriel Pop


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.