ATÂT DE DORIT


Harul, îndurarea și pacea să fie cu voi din partea lui Dumnezeu Tatăl și din partea Domnului Isus Hristos, Fiul Tatălui, în adevăr și în dragoste!
2 Ioan 1:3

Ascultă ediția audio aici.

Salutul acesta este întâlnit frecvent în epistolele pastorale ale lui Pavel, dar aici este preluat de Ioan și folosit într-o formă puțin diferită. Din acest salut mi-a atras atenția în mod special cuvântul „pacea”. Un cuvânt, două silabe, cinci litere și patru sunete. Un cuvânt scurt, care transmite atât de multe. Prețuită, adorată și râvnită, căutată de popoare și stabilită prin tratate, pecetluită cu semnături și promisiuni, este prezentă doar în lipsa conflictelor.

Nu e ușor de stabilit în exterior, dar pare tot mai dificil de atins în interior. Cum ne putem bucura de armonia interioară când în jur e haos? Războaie, pandemie, termene-limită, facturi de achitat, un copil mic în tantrum, adolescent cu frământări, un părinte bolnav, tensiune în relația de cuplu, toate acestea ne pot duce în pragul disperării. Poate fi pace în mijlocul furtunii? Îți poți păstra echilibrul în caruselul de neoprit al vieții?

Soluția este foarte aproape. „Numai El (Domnul Isus) poate satisface dorința fierbinte a inimii și poate da pace sufletului” (Divina vindecare, p. 157). „Povara păcatului, cu dorințele lui neliniștite și nemulțumite, este temelia bolilor lor. Ei nu pot găsi ușurare până nu vin la Vindecătorul sufletului. Pacea, pe care numai El poate s-o dea, ar reda vigoare minții și sănătate corpului” (Ibidem, p. 77).

Nu avem nevoie de tehnici complicate pentru a atinge liniștea interioară, de programe parcurse în diferite părți ale lumii sau de exerciții de respirație ghidată. Când harul trezește în noi dorința de iertare și naștere din nou, Domnul ne poate da al doilea dar, îndurarea, care este irosită de cel care nu și-a dat seama de nevoia lui.

În liniștea sufletului tău caută astăzi cufărul în care Hristos a așezat pacea Lui și bucură-te de armoniile cerului!

autor: Emanuela Gâșman


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.