EȘTI PROPRIETATEA LUI!


Căci ați fost cumpărați cu un preț. Proslăviți, dar, pe Dumnezeu în trupul și în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.
1 Corinteni 6:20

Ascultă ediția audio aici.

Te gândești adesea la faptul că tu nu îți aparții, ci că ești proprietatea Cuiva? Cu siguranță ai avut ocazia să vezi gospodării, ateliere, birouri sau stiluri de viață dezordonate. Ce ai simțit când ai văzut acel ,,peisaj”? Dacă nu mai simțim nimic atunci când în jurul nostru e dezordine, înseamnă că ne-am complăcut deja în ea, iar asta poate indica și faptul că ne-am depărtat de Model!

Cu ceva ani în urmă, după puțin timp de la absolvirea facultății, activitatea mea zilnică s-a intensificat foarte mult. Nu a trecut mult timp, iar biroul meu a devenit un loc aglomerat, cu documente, cărți și multe alte lucruri mărunte și înghesuite în jurul meu. Simțeam că mă sufoc, simțeam că nu e bine să fie așa.

Acela a fost momentul în care mi-am amintit că Biblia Îl descrie pe Dumnezeu ca fiind un Dumnezeu al ordinii. Așa că mi-am luat timp și am reflectat la acest lucru, apoi am trecut la acțiune. Am început cu biroul, apoi cu dulapul meu de haine, continuând cu calculatorul și planurile din agenda mea zilnică. Am simplificat totul, iar în scurt timp am realizat un lucru extraordinar, am descoperit o altă fațetă a vieții. Acum, spre deosebire de ce era înainte, pe birou sau în dulap, totul era mult mai organizat și arăta foarte bine, iar asta m-a motivat și mai tare. Fiecare lucru pe care îl făceam acum în mod ordonat îmi aducea o satisfacție aparte.

Ei bine, s-a plătit un preț pentru noi, suntem încurajați în a ordona partea fizică, dar și cea sufletească, iar această schimbare va aduce cinste Răscumpărătorului nostru.

Ignorarea curățeniei exterioare poate duce la boli și suferințe, iar ignorarea curățeniei interioare poate duce la pierderea vieții veșnice.

Ce ar fi ca, începând de astăzi, să faci o probă – timp de o săptămână să-ți simplifici și să-ți păstrezi lucrurile la locul lor. Dacă vei fi un om ordonat și organizat, asta îți poate salva chiar și viața! Încearcă! Nu o să regreți!

autor: Petrică Cătinean


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.