NU DISPERA!


Când strigă un nenorocit, Domnul aude și-l scapă din toate necazurile lui.
Psalmii 34:6

Ascultă ediția audio aici.

Dintre toate situațiile cu care ne putem întâlni în viață, disperarea probabil că ne va fi cea mai cunoscută. Așa cum spunea la un moment dat Benjamin Franklin că moartea și taxele sunt cele mai sigure lucruri din lumea aceasta, putem parafraza și putem adăuga fără să greșim și disperarea pe această listă scurtă. E sigur că fiecare dintre noi a experimentat sau va experimenta deznădejdea și disperarea în scurtul parcurs al vieții. Aceste sentimente n-au ocolit pe nimeni și, din păcate, chiar și Isus a trecut prin ore incredibil de grele de dragul nostru în grădina Ghetsimani.

Este îndeobște cunoscută influența nefastă a disperării și a întregului spectru de manifestări asociate acesteia asupra stării de sănătate. Din cele mai vechi timpuri suntem avertizați că „un duh mâhnit usucă oasele”. Dar, deși putem admite că ne-am întâlnit sau poate ne vom întâlni cu acest tip de situație, cel mai important lucru pe care-l putem face este să nu disperăm. Probabil că pare contraintuitiv și total nepotrivit, însă este exact ceea ce trebuie să facem.

„Dar putem face și spera exact precum ucenicii surprinși de furtună: «Doamne, scapă-ne, că pierim»… Niciodată nu a rostit un suflet strigătul acesta fără să fie luat în seamă” (Viața lui Iisus, p. 335).

Aceste cuvinte potențează incredibila putere și încurajare ce rezidă în textul din Psalmul 34. Este scris clar că atunci când strigă un nenorocit… Nu îți trebuie vreo calificare specială, vreo situație specială sau vreo poziție anume pentru a putea fi auzit. Avem de făcut ceva foarte simplu – să strigăm către Domnul. În mijlocul disperării noastre, să strigăm către El!

Precum mulți alții, și autorul acestor rânduri a fost mușcat de dezamăgiri și de disperări, dar acest text a reprezentat încurajarea necesară de a striga și a spera ca Ajutorul să vină și să poată alunga disperarea.

Așa că vă încurajez și vă sfătuiesc pentru sănătatea dumneavoastră, atunci când veți fi răpuși de disperare, să vă amintiți de acest verset și să strigați către Domnul! El aude!

autor: Răzvan Mihalcea


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.