ALEGEREA CORECTĂ


Iată începutul înțelepciunii: dobândește înțelepciunea și, cu tot ce ai, dobândește priceperea.
Proverbele 4:7

Ascultă ediția audio aici.

Ca inginer, am găsit un loc de muncă extrem de fascinant, cu tehnologie de ultimă generație, într-o corporație ce colabora foarte mult cu Departamentul Marinei americane. Sisteme specifice de rachete erau actualizate de la vechile sisteme analog la unele cu semiconductori. Acesta era începutul erei digitale. Schimbările erau dramatice și oportunitățile pentru progres erau enorme. În înțelegere cu soția mea, am sărit în arenă și am căutat orice șansă posibilă de a învăța, de a mă dezvolta și a avansa în carieră.

Am călătorit mult, mai ales pe mare, ceea ce presupunea să plec de acasă duminica sau lunea și să mă întorc acasă în weekenduri sau poate chiar două săptămâni mai târziu. Era palpitant. Învățam și acumulam experiență extraordinară, care aducea responsabilități noi. Și trebuie să spun că plata era pe măsură.

În una dintre vizitele mele de weekend acasă, îmi țineam pe genunchi fiul în vârstă de un an, Bill G., și îi spuneam cât de mult mă bucur să fiu acasă. Dar am observat că el și-a dat capul puțin într-o parte și se uita la mine cu o privire fixă, aproape străpungătoare. Gândindu-mă la ce ar putea să fie în mintea lui, mi-am dat seama că, nonverbal, zicea: „Știu că l-am văzut pe tipul ăsta pe undeva, dar nu îmi amintesc unde.” Iată că îmi flutura sub nas un steag roșu de avertizare!

I-am spus soției că nu cred că Bill știa cine sunt. „Păi, ești tot timpul plecat”, a fost răspunsul ei, pe un ton tandru. Pe loc am decis că era timpul să îmi aleg alt loc de muncă. Aș mai fi putut continua să lucrez pe un asemenea post, care mă ținea atât de departe de fiul meu, încât acesta nu știa că sunt tatăl lui?

Puțin după aceea am demisionat de la acel job încântător și avangardist. Prin acest gest afirmam că prețuiesc mai mult prezența mea în viața familiei mele decât să am prestigiu, funcție sau bani. Este o decizie pe care nu am regretat-o niciodată.

Dragă Doamne, care ne oferi copiii în dar, Îți mulțumesc pentru acest cadou prețios și pentru privilegiul de a face parte din viața lor!

autor: Bill Neely


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.