EL CUNOAȘTE MAI DINAINTE NEVOILE NOASTRE


Tatăl vostru știe de ce aveți trebuință mai înainte ca să-l cereți voi.
Matei 6:8

Ascultă ediția audio aici.

Dacă Dumnezeu, Artistul divin, le dă unor simple flori, care pier într-o zi, un colorit delicat și variat, cu cât mai mare grijă va avea El de aceia care sunt creați după chipul Său! (…) Dacă oamenii Îl iubesc pe Dumnezeu, ascultă de El și își fac partea, Domnul Se va îngriji de toate nevoile lor. (…) Niciun om nu poate adăuga nici măcar un centimetru la statura sa, oricât ar dori să facă acest lucru. Este la fel de irațional să fii îngrijorat de ziua de mâine și de nevoile ei. Fă-ți datoria și încrede-te în Dumnezeu, căci El știe de ce lucruri ai nevoie. (…) El veghează asupra noastră cu mai multă bunătate decât o mamă, la căpătâiul unui copil suferind. (…) În necazuri și suferințe, Dumnezeu este un prieten, este un protector în nenorocire, un ocrotitor în mii de primejdii pe care noi nu le vedem (Review and Herald, 18 septembrie 1888).

Dumnezeu locuiește în fiecare cămin. El aude fiecare cuvânt care este rostit, ascultă fiecare rugăciune care este înălțată, cunoaște necazurile și dezamăgirile fiecărui suflet, ia în considerație felul în care se poartă fiecare cu tatăl, mama, sora, prietenul și vecinul său. El răspunde nevoilor noastre și iubirea, mila și harul Său se revarsă continuu, pentru a satisface nevoile noastre. (…) Putem să ne încredem deplin în grija Sa (Cugetări de pe Muntele Fericirilor, p. 105).

Dumnezeu îi ajută pe cei slabi și îi întărește pe cei ce nu au putere. În locurile unde sunt cele mai mari încercări, conflicte și sărăcie, lucrătorii lui Dumnezeu trebuie să fie mai protejați. Acelora care lucrează în mijlocul conflictelor, Dumnezeu le spune: „Domnul este umbra ta pe mâna ta cea dreaptă” (Psalmii 121:5).

Domnul Se adaptează nevoilor noastre speciale. El este o umbră pe mâna noastră cea dreaptă. El merge alături de noi, gata să împlinească toate nevoile noastre. El stă foarte aproape de cei care sunt angajați în slujirea Lui. El îl cunoaște pe fiecare pe nume. O, ce asigurare avem din partea iubirii pline de bunătate a Domnului Hristos! (CBAZȘ, vol. 3, p. 1153).

autor: Ellen G. White


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.