SLUJITOR AL TUTUROR


Deci, dacă Eu, Domnul și Învățătorul vostru, v-am spălat picioarele, și voi sunteți datori să vă spălați picioarele unii altora.
Ioan 13:14

Ascultă ediția audio aici.

Pentru că Eu v-am dat o pildă, ca și voi să faceți cum am făcut Eu. Adevărat, adevărat vă spun că robul nu este mai mare decât domnul său, nici apostolul mai mare decât cel ce l-a trimis. Dacă știți aceste lucruri, ferice de voi dacă le faceți” (Ioan 13:15-17).

Există în om tendința să se prețuiască pe sine mai mult decât pe semeni, să lucreze pentru sine, să caute locul cel mai de sus și deseori se ajunge la bănuieli și înverșunare în atitudine. Ritualul care precedă Cina Domnului are ca scop să îndepărteze aceste neînțelegeri, să-l scoată pe om din egoismul lui, să-l coboare de pe picioroangele înălțării de sine, să-l aducă la umilința inimii, care îl va face să-l slujească pe cel de lângă el.

Păzitorul sfânt din cer este prezent la această ocazie pentru a o transforma într-o ocazie de a ne analiza inima, a ne convinge de păcat și a ne oferi binecuvântata asigurare a iertării păcatelor. Hristos este prezent în plinătatea harului Său, pentru a schimba cursul gândurilor care au hoinărit pe cărările egoismului. Duhul Sfânt înviorează simțurile acelora care urmează exemplul Domnului lor. Când ni se reamintește cât de mult S-a umilit Mântuitorul pentru noi, gând se unește cu gând și se formează un lanț de amintiri despre marea bunătate a lui Dumnezeu și despre bunătatea și duioșia prietenilor de pe pământ. (…)

Ori de câte ori este îndeplinit corespunzător acest ritual, copiii lui Dumnezeu sunt aduși într-o relație sfântă, se ajută unii pe alții și sunt o binecuvântare unii pentru alții. Ei promit să-și dedice viața unei slujiri neegoiste. Şi aceasta nu numai între ei. Câmpul lor de lucru este la fel de întins ca al Domnului lor. Lumea este plină de oameni care au nevoie de slujirea noastră. Oameni săraci, nevoiași, neștiutori se găsesc peste tot. Cei care au avut părtășie cu Hristos în camera de sus vor merge să servească așa cum a făcut El.

Isus, Cel slujit de toți, a venit să fie Slujitorul tuturor. Şi, datorită faptului că a slujit tuturor, El va fi din nou slujit și onorat de toți. Iar cei care vor să aibă parte de însușirile Lui divine și de bucuria Lui de a vedea suflete mântuite trebuie să Îi urmeze exemplul de slujire neegoistă. (Hristos, Lumina lumii/Viața lui Iisus, pp. 650, 651)

Isus, Cel care a venit să salveze omenirea căzută, îi slujește adesea pe cei pierduți fără să aștepte nimic în schimb. Dau dovadă și eu de același spirit de slujire când lucrez pentru cei în nevoie?


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.