Uriah Smith (1832–1903)


„Domnul a venit, S-a înfățișat și l-a chemat ca și în celelalte dăți: «Samuele, Samuele!» Și Samuel a răspuns: «Vorbește, căci robul Tău ascultă.»” (1 Samuel 3:10)

Ascultă ediția audio aici.

Unul dintre tinerii pionieri ai mișcării adventiste a fost Uriah Smith. El avea 12 ani în timpul Marii Dezamăgiri din 1844. La vârsta de 20 de ani a înțeles adevărul despre Sabat, la 21 de ani s-a alăturat surorii sale la biroul publicației Review din Rochester, iar la 23 de ani era deja editorul revistei The Review and Herald (astăzi Adventist Review). La început s-a confruntat cu multe probleme financiare, dar a condus totul atât de bine, încât revista The Review and Herald a devenit tot mai cunoscută. Pe lângă editare, tânărul Uriah Smith s-a ocupat și de corectare, administrare și contabilitate timp de mai mulți ani. Mai târziu a ajuns secretarul Conferinței Generale, însă el este cunoscut în mod deosebit ca fiind cel mai eminent cercetător adventist al profețiilor din Daniel și Apocalipsa. Pe lângă aceasta, era o persoană extrem de talentată și în alte domenii, remarcându-se printre contemporani și ca poet, scriitor de imnuri, inventator și sculptor.

Uriah Smith este o pildă pentru noi astăzi cu privire la studiul aprofundat al Cuvântului lui Dumnezeu. El a început să slujească încă din tinerețe pentru vestirea Evangheliei. Noi cum am putea să-i motivăm pe tinerii bisericii să se angajeze în studiul și răspândirea Cuvântului lui Dumnezeu cu același zel?

Doamne, păzește-i astăzi pe slujitorii Tăi atunci când dau mărturie despre Tine!

Provocare:

Roagă-te astăzi pentru tinerii din proiectul Student Valdenz! Gândește-te la o modalitate de a-i susține în această nobilă lucrare!

Alexandru Țopârlan Dobrin
Conferința Transilvania de Sud



Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.