James White (1821–1881)


„Am auzit glasul Domnului întrebând: «Pe cine să trimit și cine va merge pentru Noi?» Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!»” (Isaia 6:8)

Ascultă ediția audio aici.

Bărbați în vârstă cu fețe solemne și barbă lungă – cam așa ni i-am imaginat pe pionierii bisericii. Așa i-am văzut și în imaginile din reviste sau cărți, însă nu aceasta este imaginea cea mai potrivită. La fel ca ucenicii Domnului Hristos, pionierii au fost în mare parte tineri.

De exemplu, James White a fost botezat la vârsta de 15 ani, iar la 21 de ani a renunțat la activitatea de învățător și s-a dedicat predicării, înarmat cu trei serii de prelegeri, un cal împrumutat și haine peticite. Nu a fost mereu bine primit, uneori aflându-se în pericol din cauza unor oameni care au aruncat în el cu bulgări de zăpadă sau alte obiecte. Chiar și în ciuda pregătirii sale insuficiente, tânărul James a continuat să slujească și a putut raporta o mie de convertiri după o perioadă de prelegeri de doar șase săptămâni. La vârsta de 22 de ani a fost hirotonit ca pastor, iar mai târziu a devenit unul dintre fondatorii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Prin astfel de oameni a lucrat Dumnezeu pentru răspândirea Cuvântului.

Timpul se scurge… Copiii noștri trebuie să fie pregătiți și motivați să-L mărturisească pe Hristos încă din tinerețea lor. Dar noi nu îi putem motiva pe tineri să lucreze dacă noi înșine nu suntem un exemplu viu în această privință. Misiunea bisericii nu se face trimițându-i în locul nostru pe cei mai tineri, mai pricepuți sau mai bogați, ci mergând împreună. Ești gata să răspunzi acestei chemări?

Doamne, dă-le putere credincioșilor tăi să rămână statornici și să slujească plini de curaj și de Duhul Tău!

Provocare:

Roagă-te astăzi pentru tinerii care sunt implicați în misiune! Pregătește o încurajare pentru ei în Sabatul următor!

Alexandru Țopârlan Dobrin
Conferința Transilvania de Sud



Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.