Ellen G. White (1827–1915)


„Eu am vorbit prorocilor, am dat o mulțime de vedenii și am spus pilde prin proroci.” (Osea 12:10)

Ascultă ediția audio aici.

Ellen G. White s-a născut în anul 1827, în Gorham, Maine, fiind fiica lui Robert și Eunice Harmon. Ea a făcut parte dintr-o familie numeroasă, de opt copii, ea și sora ei geamănă fiind mezinele familiei. Atunci când Ellen era încă în perioada adolescenței, familia ei a acceptat interpretarea pe care modestul fermier William Miller a dat-o Bibliei și evenimentelor finale, iar după Marea Dezamăgire din anul 1844, Ellen a devenit cofondatoarea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea împreună cu soțul ei, James, și prietenul lor apropiat Joseph Bates.

Ellen White a fost cunoscută ca mesagerul Domnului pentru biserica rămășiței. A avut peste două mii de viziuni și vise din partea lui Dumnezeu. Totodată, a fost un scriitor prolific, cu un total de o sută de mii de pagini scrise. A scris constant articole, cărți și broșuri, până la moartea ei. De asemenea, a fost autoarea câtorva mii de articole, care au fost publicate în revistele The Review and Herald, The Signs of the Times și alte periodice adventiste. De la moartea ei s-au pregătit peste cincizeci de compilații din numeroasele ei scrieri, atât dintre cele publicate deja, cât și dintre cele care nu au fost publicate înainte.

Timp de șaptezeci de ani, Ellen White a transmis cu fidelitate mesajele pe care Dumnezeu le-a dat poporului Său. Cărțile ei continuă până astăzi să ajute oamenii să-L descopere pe Mântuitorul, să accepte iertarea Lui pentru păcatele lor, să împărtășească această binecuvântare cu ceilalți și să-și trăiască viața așteptând revenirea lui Hristos, care va avea loc în curând.

Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi!

Provocare:

Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

Csiki Csaba Ioan
Conferința Transilvania de Sud



Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.