A spune sau a face?


„De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu fapta, cunoștința; cu cunoștința, înfrânarea; cu înfrânarea, răbdarea; cu răbdarea, evlavia; cu evlavia, dragostea de frați; cu dragostea de frați, iubirea de oameni.” (2 Petru 1:5-7)

Ascultă ediția audio aici.

Imaginează-ți că toți politicienii ar urma principiul descris de Petru! Toate promisiunile electorale ar fi urmate, nu ar mai exista sisteme nefuncționale, nici sărăcie sau foamete.

Imaginează-ți că toți producătorii și toți comercianții ar urma același principiu! Prețul plătit ar fi de fiecare dată cel corect, iar calitatea ar fi excelentă.

Imaginează-ți că fiecare medic și-ar folosi timpul perfecționându-se și preocupându-se permanent de modul în care îi poate ajuta mai bine pe cei pe care a depus jurământ că îi va însănătoși!

Imaginează-ți că oamenii de știință, profesorii, dar și meseriașii, zugravii, instalatorii ori femeile de serviciu ar fi cu toții animați doar de dorința sinceră de a-și îndeplini cât mai bine sarcinile! O lume formată din astfel de oameni ne-ar duce mult mai aproape de cer.

Am întâlnit cu toții astfel de oameni. Vorbele și faptele lor sunt în armonie.

După interacțiunea cu ei, te simți transformat, motivat să devii mai bun(ă). În același timp, ne dăm seama că acești oameni sunt o minoritate în marea masă a celor care își bazează acțiunile și reușitele pe ambiție, orgoliu sau lăcomie. Ei nu unesc vorba cu fapta și uită că orice talent este fără valoare în lipsa iubirii și a credinței.

Este suficient să ai intenții bune? Fiind în poziția de a fi modele pentru cei mai tineri, este important să ne analizăm faptele și motivațiile: Facem noi înșine ceea ce le pretindem celor din jur? Suntem animați de dragoste necondiționată și răbdare atunci când îi învățăm pe copii și pe tineri calea pe care s-o urmeze? Suntem siguri că îi transmitem celui din fața noastră siguranța că este iubit, acceptat, prețuit? Atunci, vorbele noastre vor găsi cu siguranță terenul potrivit pentru a înflori și a rodi.

Doamne, ajută-ne să fim modele pentru tineri și copii, iubindu-i din toată inima!

Provocare:

Care este ultimul sfat pe care l-ai dat cuiva? Verifică dacă tu îl aplici în viața ta!

Cristian Modan
Conferința Muntenia

 



Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.