Nu doar cuvinte


„Este cu neputință să nu vină prilejuri de păcătuire; dar vai de acela prin care vin! Ar fi mai de folos pentru el să i se lege o piatră de moară de gât și să fie aruncat în mare, decât să facă pe unul din acești micuți să păcătuiască.” (Luca 17:1,2)

Ascultă ediția audio aici.

Dintr-un înger de o frumusețe nemaivăzută, onorat de Dumnezeu cu o slujbă specială, Lucifer a devenit o ființă hotărâtă să înșele și să ducă la pieire orice făptură din univers. Prin minciunile sale a reușit să păcălească o parte din îngeri, iar mai târziu omul a fost înșelat și el. Lucifer spunea un lucru, dar făcea doar ce era nevoie pentru a-și împlini planurile meschine. Și nu puțini au fost înșelați.

Din păcate, modelul acesta – „una spun și alta fac” – a fost preluat de om. Chiar dacă, pe termen scurt, are de câștigat dintr-un astfel de comportament, pe termen lung, omul are numai de pierdut. Comportamentul acesta este foarte periculos, deoarece prin acesta ajung să se piardă și alte suflete sincere.

Domnul Isus mustră foarte categoric o astfel de practică. Fariseii procedau în felul acesta. Erau niște impostori care duceau lumea la pieire de dragul propriului câștig. Despre ei, dar și despre cei care îi urmau, Domnul spune: „Norodul acesta se apropie de Mine cu gura și mă cinstește cu buzele, dar inima lui este departe de Mine” (Matei 15:8).

Un om integru, un om al lui Dumnezeu, este consecvent în ascultarea de El. Acesta oferă un exemplu clar: ceea ce spune, face! Altfel, ar fi doar un impostor. Dumnezeu dorește să existe concordanță între ceea ce spun și ceea ce fac. El ne-a oferit exemplul, El ne dă puterea!

Ajută-ne, Doamne, să lăsăm un exemplu demn de urmat tuturor acelora cu care intrăm în contact astăzi!

Provocare:

Fii un om integru! Caută ca prin cuvintele și faptele tale să-i atragi și pe alții la Dumnezeu! Din „pricina” ta oamenii să-L caute pe Domnul!

Alexandru Ciurea
Conferința Muntenia

 



Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.