VICTORIE ASUPRA VERTIJULUI (I)

Apoi Domnul Și-a întins mâna și mi-a atins gura. Și Domnul mi-a zis: „Iată, pun cuvintele Mele în gura ta.”
Ieremia 1:9

Am participat la o întâlnire matinală a profesorilor de la biserica mea și am primit o copie a unui articol interesant despre porunca a zecea. După ce am discutat unele dintre cele mai importante puncte cu colegii mei, am împăturit hârtia și mi-am pus-o în geantă. I-am informat pe toți că în săptămâna următoare nu voi participa la biserică, deoarece era rândul meu să iau parte la serviciile de închinare ținute într-un penitenciar pentru bărbați.

A fost întotdeauna o bucurie să putem lua voluntari pentru slujirea în penitenciar atunci când ne venea rândul să conducem cele două ore și jumătate până la Cumberland, Maryland, Statele Unite. Ne-am întâlnit în parcarea unei biserici situate în apropierea autostrăzii. Grupul nostru călătorea de obicei în furgoneta mea, iar eu așteptam în timp ce ei își parcau mașinile și se pregăteau să mi se alăture în mașina mea. Fiecare voluntar avea un rol de îndeplinit în serviciul de închinare și abia așteptam să slujim la penitenciarul pentru bărbați.

Am așteptat o vreme ca ultima persoană să ajungă la punctul de preluare. Aceasta primise responsabilitatea de a ține predica în acea zi. Când se apropia ora plecării, am primit un mesaj că persoana pe care o așteptam nu mai putea să ni se alăture. Eram cinci persoane în grupul nostru în acea zi și am discutat pe scurt despre posibilitatea ca unul dintre noi să pregătească o predică.

Timpul era esențial, deoarece instituția are o politică strictă în ceea ce privește orarul vizitatorilor. Trebuia să fim acolo la o anumită oră și trebuia să plecăm repede dacă voiam să ajungem la timp. Am format un cerc și am avut un cuvânt de rugăciune, cerându-I Domnului să ne călăuzească și să ne binecuvânteze. Trebuia să decidem și să ajungem la un consens asupra a ceea ce aveam de făcut. 

Acum, nu numai că eram șoferul, dar eram și cea desemnată să țină predica în acea după-amiază. După cum vă puteți imagina, m-am simțit neliniștită când am ieșit din parcare pentru a începe drumul spre destinația noastră prin zona muntoasă din vestul statului Maryland. În timp ce conduceam, mă rugam în tăcere: „Doamne, cum voi putea predica într-o închisoare de maximă securitate pentru bărbați când nu am mai predicat niciodată?” Nu știam cum va răspunde Domnul la rugăciunea mea, dar eram sigură că mă auzise.

autor: Charlene M. Wright


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.