AȘTEPTAREA NU ESTE VEȘNICĂ

Dar cei ce se încred în Domnul își înnoiesc puterea; ei zboară ca vulturii; aleargă, și nu obosesc, umblă, și nu ostenesc.
Isaia 40:31

De câte ori am citit acest verset despre așteptare! Totuși, în această dimineață, mă aduce la realitate.

Niciodată nu am vândut o casă atât de repede, în trei zile. Dar locuințele temporare și prețurile foarte mari au creat o presiune enormă. Cu rugăciune, am început să căutăm o nouă casă. În sfârșit, am găsit o casă. Furișându-ne pe cărări strâmte, am privit camerele aglomerate. Amenajarea era perfectă, dar oferta noastră a fost respinsă. M-am rugat să nu fim dezamăgiți.

Săptămâni mai târziu am găsit o a doua casă. Cu toate acestea, proprietarii au dorit altceva. Căutările noastre au continuat. Ne simțeam la fel de tracasați și obosiți ca și locuințele uzate pe care le vedeam. După două luni de căutare, agentul nostru imobiliar ne-a sunat în legătură cu o casă care nu era încă pe piață. Era murdară, avea nevoie de zugrăveli și reparații înainte de a ne putea muta în ea, dar părea fezabilă. Proprietarul a acceptat imediat oferta noastră. Am crezut că așteptarea noastră s-a terminat. Apoi au venit cuvintele inspectorului: „Gândiți-vă bine la asta”. Se părea că saga noastră de vânătoare de case nu se va sfârși niciodată.

Dezamăgirea înseamnă a fi descurajat sau trist din cauza unor așteptări nesatisfăcute.

Cu toate acestea, Dumnezeu spune: „Cei ce nădăjduiesc în Mine nu vor fi dați de rușine” (Isaia 49:23). El mă învăța să aleg încrederea în locul dezamăgirii.

Trei zile mai târziu am primit un alt telefon. În cele două ore și jumătate de condus, ne-am întrebat dacă această călătorie chiar merită timpul și benzina. În mod surprinzător, această casă frumoasă a fost mai mult decât am visat sau sperat vreodată. Dar exista deja o ofertă. Șansele noastre păreau slabe. Cu multă rugăciune, am depus oferta noastră. Cinci zile lungi mai târziu, am aflat că vânătoarea noastră epuizantă s-a încheiat. Planul lui Dumnezeu nu ne-a dezamăgit.

Te simți obosită într-o așteptare care nu se mai termină? Alege să nu permiți ca dezamăgirile lui Satana să îți fure binecuvântările pe care Dumnezeu le-a intenționat pentru tine. Leagă-te de Cel care este credincios promisiunilor Sale. Să știi că planurile Lui sunt mai abundente decât îți poți imagina, chiar dacă pe moment nu pare așa. Te vei ridica din nou, pe aripi de vultur, reînnoit la timpul stabilit de Dumnezeu.

autor: Judy-Ann Neal


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.