TRĂIND CU BOALA PARKINSON

Cei izbăviți de Domnul se vor întoarce și vor merge spre Sion cu cântece de biruință. O bucurie veșnică le va încununa capul, veselia și bucuria îi vor apuca, iar durerea și gemetele vor fugi!
Isaia 35:10

În 2006, în timpul unei perioade foarte stresante de gestionare a afacerii noastre de familie, am observat tremuratul lui Leon. Nu îți face griji, mi-am spus. Odată ce lucrurile se vor stabiliza mai mult, va fi bine. Dar apoi a devenit dezorientat la ieșirea de pe autostrada principală, neștiind dacă să meargă spre nord sau spre sud. Aceasta a fost o schimbare dramatică pentru cineva care putea ieși cu ușurință din orice aeroport internațional și conduce cu ușurință chiar și pe partea opusă a drumului.

Investigațiile medicale au adus vestea nefericită: „Leon are boala Parkinson”. Neurologul nu a putut spune ce impact va avea acest diagnostic asupra vieții noastre. Știam că este o boală debilitantă, care progresează cu viteze diferite pentru fiecare și care poate lua multe căi diferite. Știam, de asemenea, că funcțiile neurologice ale lui Leon vor fi afectate în mod negativ pe măsură ce boala avansează. Am adoptat o poziție de așteptare, în timp ce ne educam în legătură cu această boală.

Nu mi-am putut imagina cât de mult se va schimba viața noastră în următorii cincisprezece ani. Am privit cu îngrijorare cum abilitățile motorii ale soțului meu se diminuează treptat. Tremurăturile sale sunt acum constante. Picioarele i se blochează atunci când încearcă să meargă. Da, mi-am pierdut șoferul de cursă lungă, asistentul meu de bucătar, asistentul meu de grădinar și, sincer, am pierdut „vântul din pânzele mele”. Cu toate acestea, am dobândit o apreciere mai profundă a binecuvântărilor lui Dumnezeu în moduri care ne mențin zâmbetul. Vocea lui Leon rămâne puternică și, cel mai important, memoria lui este mai bună decât a mea. În timpul devoțiunilor noastre zilnice, ne numărăm, literalmente, binecuvântările și încercăm să le numim pe fiecare dintre ele. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru copiii noștri, Omar și Karimah, pentru familia noastră și pentru prietenii noștri, care continuă să ne sprijine.

Prietena mea, indiferent de călătoria pe care o faci astăzi, mă rog ca Dumnezeu să intervină în circumstanțele vieții tale și să reverse binecuvântări abundente în moduri inimaginabile. Fie ca inima ta să cânte de bucurie!

autor: Avis Mae Rodney


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.