NICIO GRIJĂ, NICIO ÎNDOIALĂ, DOAR ÎNCREDE-TE ÎN DOMNUL

Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin  în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.
Isaia 41:10

Dumnezeu, Creatorul nostru, știe că suntem fragili și ne speriem ușor când ne confruntăm cu vicisitudinile vieții. Așa că, prin Biblie, El ne reamintește: „Nu vă îngrijorați de nimic, ci, în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri. Și pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Isus” (Filipeni 4:6,7).

Mă gândesc la ucenicii care au pornit cu barca pe mare după o zi lungă în care Isus a predicat și a vindecat mulțimile. Isus S-a așezat să doarmă și peste tot în jur era liniște, până când „s-a stârnit o mare furtună de vânt care arunca valurile în corabie, așa că mai că se umplea corabia” (Marcu 4:37). Ucenicii, uitând că Isus era în barcă – L-au găsit și au strigat: „Învățătorule, nu-Ți pasă că pierim?”

„El S-a sculat, a certat vântul și a zis mării: «Taci! Fără gură!» Vântul a stat și s-a făcut o liniște mare.”

„Apoi le-a zis: «Pentru ce sunteți așa de fricoși? Tot n-aveți credință?»” (Marcu 4:38-40).

Într-o altă relatare, ni se spune că în țară a fost foamete. Dumnezeu l-a trimis pe profetul Său, Ilie, la văduva din Sarepta, spunându-i: „Iată că am poruncit acolo unei femei văduve să te hrănească” (1 Împărați 17:9). Ilie, după ce s-a întâlnit cu această văduvă, a cerut ca mai întâi ea să coacă o turtă pentru el și apoi să mai coacă pentru ea și fiul ei. Ea a ezitat deoarece mai avea făină și untdelemn cât să mai facă o turtă pentru ea și fiul ei și se temea că urmau să moară. Ilie a încurajat-o să facă așa cum i-a cerut deoarece Dumnezeu făgăduise să poarte de grijă. Făina și untdelemnul aveau să țină cât era nevoie. Ei se puteau încrede în El și în făgăduința Sa.

Așa că atunci când credința noastră este pusă la încercare, când vederea spirituală ne este orbită, când puterea ne slăbește și emoțiile ne seacă, să ne bizuim pe făgăduința lui Dumnezeu că El niciodată nu ne va părăsi. El este Adăpostul nostru puternic și sigur… un Ajutor care nu lipsește la nevoie.

autor: Cynthia Best-Goring


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.