LUCREAZĂ ÎN TIMP CE AȘTEPȚI

Căci cuvântul Domnului este adevărat, și toate lucrările Lui se împlinesc cu credincioșie.
Psalmii 33:4

Îmi ridic ochii spre munți… De unde-mi va veni ajutorul? Ajutorul îmi vine de la Domnul, care a făcut cerurile și pământul. Da, El nu va îngădui să ți se clatine piciorul; Cel ce te păzește nu va dormita. Iată că nu dormitează, nici nu doarme Cel ce păzește pe Israel. Domnul este păzitorul tău, Domnul este umbra ta pe mâna ta cea dreaptă. De aceea nu te va bate soarele ziua, nici luna noaptea. Domnul te va păzi de orice rău, îți va păzi sufletul. Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și până în veac (Psalmii 121:1-8).

 Acesta este unul dintre Psalmii preferați ai mamei mele. Ea obișnuia să mi-l citească când veneam la ea și nu eram în cele mai bune momente. Acum a devenit unul dintre psalmii mei preferați. Dumnezeu a fost și este locul meu de scăpare și tăria mea în timp de nevoie. În copilărie a trebuit să învăț că Dumnezeu va permite anumite evenimente negative în viața mea, ca eu să cresc și să învăț să aștept intervenția Lui. Timpul de așteptare poate s-a sfârșit astăzi, poate se va sfârși mâine, anul viitor sau poate peste câțiva ani. Oricare ar fi răspunsul lui Dumnezeu pe parcurs, eu trebuie să aștept.

 Totuși, pot face ceva în aceste clipe de așteptare. Mi-am menținut mintea ocupată rugându-mă! Mă rog până când se întâmplă ceva! Voia îngăduitoare a lui Dumnezeu este – și întotdeauna tinde spre – ce este mai bine pentru mine, pentru că eu sunt copilul Său și El mă iubește. Nu toate rugăciunile mele primesc răspuns imediat sau în modul în care doresc, dar eu tot continui să mă rog.

De-a lungul timpului, am învățat să pășesc spre binecuvântări neașteptate, să sar peste gunoiul pe care mi-l aduce viața și să nu îmi preocup timpul cu lucrurile mărunte! Viața este prea scurtă pentru a mă îngrijora! Sunt conștientă că, dacă Dumnezeu ar fi răspuns fiecărei rugăciuni așa cum mi-am dorit, poate nu ar fi fost cel mai bine pentru mine. Rugăciunea constantă îmi reînnoiește viața spirituală și mă ajută să cresc continuu în credința mea creștină. Știu din experiență că El poate nu va veni atunci când vreau eu să vină; totuși, El întotdeauna ajunge la timp! Îți sugerez ca și tu să te ții strâns de El și să Îi mulțumești pentru multele Sale binecuvântări pe care ți le trimite și pentru perioadele de așteptare în care El ne ajută să creștem.

autor: Yvonne E. Ealey


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.