DUMNEZEU NU ESTE NEDREPT

Căci Dumnezeu nu este nedrept ca să uite osteneala voastră și dragostea pe care ați arătat-o pentru Numele Lui, voi, care ați ajutorat și ajutorați pe sfinți.
Evrei 6:10

În 2019, echipa noastră de profesioniști în domeniul medical a acceptat invitația de a prezenta o conferință de asistență medicală în Kenya. Coordonatorul echipei ne-a pus la dispoziție o listă cu toate cerințele, inclusiv viză, pentru a putea intra în țară. Călătoria misionară era programată pentru finalul lunii mai. Deoarece am fost invitată să particip la balul de absolvire al strănepoatei mele din Maryland pentru un sfârșit de săptămână în care era și Paștele, mi-am planificat să merg personal la Ambasada Kenyei din Washington, D.C. Am adunat cu mare atenție toate documentele necesare pentru cererea de viză și am așteptat nerăbdătoare ziua în care aveam zborul.

După ce am participat la balul de absolvire și am vizitat familia și prietenii, a sosit vremea să merg la Ambasada Kenyei. Am ajuns foarte devreme și am așteptat deschiderea biroului pentru vize. După ce am intrat, am așteptat să ne vină rândul și am prezentat documentele. Ni s-a spus că procesul de acordare a vizei durează în medie zece zile lucrătoare, dar noi planificaserăm să finalizăm documentele în patru zile lucrătoare, înainte să ne întoarcem acasă. Funcționarul ne-a mai spus că aveam două opțiuni: să achităm o taxă de urgență pentru a obține viza înainte de plecare sau să procurăm un plic recomandat prioritar pentru a ne fi trimise vizele. El ne-a îndrumat spre un oficiu poștal care era la trei străzi depărtare, de acolo puteam procura oricare dintre variante. Ajunși la oficiul poștal, am fost întâmpinați de multe persoane care așteptau în fața unei uși închise. Ne-am rugat, am așteptat patruzeci de minute, dar nu a venit nimeni pentru a ne deschide.

Am mers înapoi la ambasadă și i-am prezentat dilema noastră funcționarului. Am început să îi explic faptul că urma să mergem într-o călătorie misionară și că am mai lucrat în Kenya timp de șase ani ca misionari. El ne-a ascultat cu atenție, ne-a spus să luăm loc și a dispărut cu documentele noastre. Am continuat să mă rog pentru o intervenție divină. Înainte de a mă așeza prea confortabil pe scaun am fost chemată înapoi la birou. „Să aveți o călătorie frumoasă”, ne-a spus funcționarul în timp ce ne înmâna pașapoartele. Am deschis pașapoartele și am fost plăcut surprinsă să văd că deja primiserăm viza. Când l-am întrebat de taxa de urgență, el a zâmbit.

Această experiență mi-a reamintit de făgăduința lui Dumnezeu pe care o găsim în versetul de astăzi, că ne putem bizui pe El. Domnul Își ține cuvântul. Haideți să Îl punem la încercare pe Dumnezeu. El nu dă greș niciodată.

autor: Lydia D. Andrews


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.