CÂND VREM SĂ RENUNȚĂM

Aruncă-ți sarcina asupra Domnului și el te va susține, nu va lăsa niciodată ca cel drept să fie clătinat.
Psalmii 55:22 – Fidela

În ziua în care am scris această meditație eram obosită, nu mai ieșisem din casă de două săptămâni. Eram bolnavă și mă săturasem să tot fiu bolnavă. Sufăr de o boală care nu mă omoară, dar pe care nici nu o pot vindeca.

În acea zi, am hotărât să citesc Psalmul 55 și mi s-a potrivit ca o mănușă, pentru că acolo poți vedea că și David a fost obosit și trist: „Ia aminte, Dumnezeule, la rugăciunea mea și nu Te ascunde de cererile mele!” (versetul 1). Uneori simțim că Dumnezeu nu ne ascultă, că pare că El are lucruri mai importante de făcut.

Psalmistul a continuat: „Îmi tremură inima în mine și mă cuprinde spaima morții, mă apucă frica și groaza și mă iau fiorii” (versetele 4, 5). Nu știu ce te îngrijorează pe tine, ce te rănește sau ce te sperie. Cu toții trecem prin situații în care ne simțim nesiguri, slabi și expuși și pur și simplu ne dorim să scăpăm – la fel cum a spus David: „O, dacă aș avea aripile porumbelului, aș zbura și aș găsi undeva odihnă! Da, aș fugi departe de tot și m-aș duce să locuiesc în pustiu” (versetele 6, 7). Deși, dacă aș putea alege, eu aș zbura spre o plajă sau spre o pădure călduroasă.

Dar adevărul este că nu întotdeauna putem scăpa de realitatea noastră și tocmai de aceea cel mai bine este să o înfruntăm. David știa acest lucru: „Seara, dimineața și la amiază oftez și gem, și El va auzi glasul meu” (versetul 17).

Aceasta este rețeta pe care ne-o prezintă David: să menținem legătura cu Dumnezeu, scăparea noastră să fie la El, deoarece El este Singurul care ne va salva și, în orice moment al zilei când Îi vorbim sau Îi cântăm, El aude glasul nostru.

Capitolul se încheie în mod sublim: „Încredințează-ți soarta în mâna Domnului, și El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (versetul 22). Adu tot ce te rănește, tot ce te obosește și te îmbolnăvește și dă-I-le Lui; El le va lua și te va însoți, te va menține pe picioare. Îmi place să îmi imaginez că atunci când îți aduci problemele, disconfortul sau boala înaintea lui Isus și I le dai Lui, El le ia, le pune pe umărul Său și pășește alături de tine. Să Îi spunem astăzi lui Dumnezeu: „Doamne, sunt obosită, las totul la picioarele Tale.”

autor: Cecilia Nanni


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.