DUMNEZEU FACE CU OCHIUL

Domnul să-ți fie desfătarea, și El îți va da tot ce-ți dorește inima.
Psalmii 37:4

O prietenă numește aceste momente „Dumnezeu face cu ochiul”. Eu le numesc „îmbrățișările lui Dumnezeu”. Mă refer la lucrurile mărunte de pe parcursul săptămânii, când îți dai seama că Dumnezeu a făcut ceva pentru tine pur și simplu, pentru că îți poartă de grijă și te iubește. Cred că Dumnezeu ne face cu ochiul tot timpul. Dacă am fi atenți, fiecare dintre noi am putea privi în urmă în această săptămână și am putea spune momentul în care am văzut că Dumnezeu ni S-a descoperit.

În grupa mică pe care o frecventez, noi împărtășim unii cu alții aceste momente în care Dumnezeu face cu ochiul. Se numește „reclamă pentru Hristos prin viu grai” și este un moment de experiențe care ne întăresc credința în El. Dacă noi credem că Dumnezeu trăiește și este activ, atunci este numaidecât normal ca urmașii Săi să atribuie situații și circumstanțe providenței Sale. Această jumătate de oră petrecută în grupa mică m-a format să caut și să recunosc situațiile în care Dumnezeu face cu ochiul.

Un astfel de exemplu este prietena mea, Elaine, o mamă singură care locuiește aproape de mine. Soțul meu, prin afacerea lui cu acoperișuri, a intrat în legătură cu ea și a invitat-o pe Elaine și pe cei doi băieți ai ei la noi, la masă. Fiind la masă și discutând, am ajuns să vorbim despre Dumnezeu. Am descoperit că Elaine dorea să Îl cunoască pe Dumnezeu, dar ea nu înțelegea Biblia. I-am spus că mie îmi plăcea să deschid Biblia și să o citesc împreună cu alții pentru a înțelege mai bine cine este Dumnezeu. Am invitat-o pe Elaine să facă acest lucru cu mine și ea a acceptat. În ultimul an, am parcurs împreună Evangheliile după Matei și Marcu. În prezent, am ajuns la Ioan. În fiecare săptămână vine cu o inimă însetată pentru a afla tot mai multe despre Isus.

Ce nu știi este că eu m-am rugat pentru oameni „însetați” de mai bine de un an. Îmi doresc să fiu un vas pentru cei care caută să Îl cunoască pe Dumnezeu. Îmi doresc atât de mult ca toți ceilalți să Îl cunoască pe Hristos în toată slava, dragostea și puterea Sa! Înainte să o cunosc pe Elaine eram într-un moment de descurajare în lucrarea mea și m-am rugat lui Dumnezeu: „Nu este nimeni care să Te caute cu adevărat?” Dumnezeu mi-a făcut cu ochiul și a trimis-o pe Elaine. Ce binecuvântare dublă a fost să ne întâlnim în fiecare săptămână și să descoperim împreună cât de minunat este Hristos. De atunci, Dumnezeu a răspuns dorinței inimii mele din belșug; în prezent, citesc evangheliile personal cu șase femei săptămânal. Dumnezeu răspunde îmbelșugat dorințelor inimii mele. Și știu că El o va face și pentru tine.

autor: Lee Lee Dart


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.