HAR DIN BELȘUG

Și Dumnezeu poate să facă să se reverse înspre voi orice har, pentru ca, având întotdeauna în toate destul, să lăsați să se reverse din voi orice faptă bună.
2 Corinteni 9:8 – NTR

Ce înseamnă pentru tine harul lui Dumnezeu? Îți imaginezi un vas care este umplut cu apă, o imagine a lui Dumnezeu care toarnă har în viața ta? Sau poate îți imaginezi harul lui Dumnezeu ca un ocean – fără sfârșit și îmbelșugat. Eu asemăn harul lui Dumnezeu cu un râu. Apa izvorăște din munte, se formează un râu și apoi râul se revarsă în mare. Tot așa văd că harul lui Dumnezeu pătrunde în viața mea și de la mine se revarsă spre cei pe care îi întâlnesc.

Harul lui Dumnezeu curge din dragostea Lui pentru noi. El ne iubește atât de mult, încât L-a trimis pe Isus să moară pentru păcatele noastre, ca noi să putem avea viața veșnică. Harul lui Dumnezeu, care lucrează în mine, îmi schimbă viața, mintea și caracterul. Harul lui Dumnezeu îmi dă viață.

Aș vrea să îți adresez o întrebare care îți poate părea ciudată. De ce Marea Moartă este moartă? Ea este înconjurată din toate părțile de uscat. Nimic nu trăiește în Marea Moartă – nici plante, nici creaturi. Se spune că apa este de zece ori mai sărată decât în alte mări și oceane de pe planetă. Apa care se revarsă în Marea Moartă este „vie”, dar pentru că din ea nu se revarsă mai departe, proprietatea apei de a da viață moare.

Când mă gândesc la viața mea și la harul lui Dumnezeu, mă întreb: Eu revărs acel har în viața celorlalți sau păstrez harul lui Dumnezeu doar pentru mine? Dacă îl păstrez doar pentru mine, atunci voi ajunge să stagnez în dezvoltarea mea creștină.

Cum putem împărtăși harul lui Dumnezeu cu ceilalți?

Gândește-te la viața ta de zi cu zi și vei vedea cât de mulți oameni întâlnești care au nevoie de harul lui Dumnezeu. Cineva spune ceva care rănește, își încalcă o promisiune sau strică ceva de valoare pentru noi. Poate fi vorba chiar de ceva important și care îți schimbă viața, ca de exemplu cineva care spune minciuni despre noi și, în consecință, ne pierdem locul de muncă sau ni se refuză o promovare. În fiecare zi întâlnim oameni care au nevoie de harul lui Dumnezeu și de atingerea dragostei Sale. Mă rog să fim asemenea unui râu în care să se reverse harul lui Dumnezeu în viața noastră și apoi înspre ceilalți pentru a fi binecuvântați.

autor: Heather-Dawn Small


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.