PUTEM ÎNVĂȚA ȘI DE LA ANIMALE!

Întreabă animalele, şi te vor învăţa.
Iov 12:7, NTR

Familia noastră avea un nou membru, iar cel care s-a bucurat cel mai mult a fost Lily, câinele nostru. A tremurat de încântare când l-a văzut pentru prima dată pe Roundbutt, un porcușor de Guineea. Din cauza pisicilor noastre, locul cel mai sigur pentru acesta a fost în dormitorul din spate. Am cumpărat o cușcă pentru iepuri, materiale de așternut, fân și bunătăți pentru noul nostru animal de companie, care a aparținut de faptul fiului nostru, până când acesta a plecat în armată.

În timpul zilei, când pisicile erau afară, aduceam cușca lui Roundbutt în bucătărie. Aici, Lily și Roundbutt s-au împrietenit. La început, Lily schelălăia atât de mult, încât devenea enervant. Dorea să fie mai aproape de Roundbutt, dar țineam încuiată uşa cuştii, pentru că voiam să ne asigurăm că, dintr-un entuziasm excesiv, Lily nu-l rănește pe porcușor. Lily a început să-l lingă pe Roundbutt prin spațiile dintre barele cuștii, lucru ce nu-i displăcea deloc porcușorului.

Acum deschidem ușa cuștii, iar Lily își vâră capul înăuntru pentru a socializa cu Roundbutt. Scena e foarte drăguță. Roundbutt toarce și ciugulește urechea și zgarda lui Lily. Se bucură de atenția pe care Lily i-o acordă. Porcușorul face tururi în jurul cuștii, dar se întoarce ca să i se acorde din nou atenție, iar Lily dă din coadă, semn că se bucură.

Lily acceptă animale care nu seamănă deloc cu ele. El cântărește peste nouăsprezece kilograme, iar porcușorul de Guineea are o jumătate de kilogram. Câinele s-a atașat imediat de el. Și nu doar atât, este foarte protectiv. Dacă pisicile intră în casă, au învățat să dea ocol cuștii lui Roundbutt. Dacă nu fac așa, Lily mârâie și se repede la ele. El știe instinctiv că Roundbutt are nevoie de protecție. Pe de altă parte, Roundbutt uită că este în pericol. Te-ai aștepta să alerge imediat în cușcă ca să se ascundă, dar nu, el stă afară, total expus. Din fericire, Lily ne lasă pe noi, oamenii, să o mângâiem și stă aproape de Roundbutt. Dumnezeu a creat animalele cu un scop, ca noi să putem învăța de la ele, dacă ne luăm timp să le observăm. Având animale de companie în casă, am învățat despre prietenie, loialitate și chiar granițe. Nu eram în căutarea unui porcușor de Guineea ca animal de companie și nu știam ce înseamnă acest lucru, dar acum suntem fericiți că face parte din familie.

Îți mulțumim, Doamne, pentru animalele noastre de companie. Ele chiar ne dau lecții de viață!

Rosemarie Clardy


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.