CREDINCIOȘIE

Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă.
2 Timotei 1:7

Ce an a fost 2020! Carantinarea globală provocată de COVID-19 a dat autorităților mai multă putere de a decide cum să ne trăim viața. Și totul s-a întâmplat atât de repede! Multe planuri de călătorie au fost anulate; activitățile turistice au fost afectate. Chiar Sesiunea Conferinței Generale, care se organizează odată la cinci ani, a fost amânată, întrucât călătoriile în jurul lumii au devenit dificile, dacă nu chiar imposibile în multe cazuri. Convențiile și taberele organizate de biserică s-au mutat în online. Totuși, suntem recunoscători că tehnologia de comunicare era deja funcțională, iar modalitățile creative ale lucrării bisericii s-au îmbunătățit.

Toate acestea m-au dus cu gândul la câteva perioade din Biblie în care a fost „carantină”. Pe când era doar un băiețandru acasă la tatăl lui, Iosif era obișnuit să fie liber, cutreierând dealurile și câmpiile din preajmă. Situațiile când a fost aruncat într-o groapă sau vândut ca rob în Egipt nu semănau deloc cu ideea lui de libertate. Dar nu s-a victimizat, adunând în suflet furie sau amărăciune, ci și-a dat tot interesul ca să placă noului stăpân. Acesta i-a permis lui Iosif să guste puțină libertate. Apoi, aceasta s-a destrămat, când Iosif a fost acuzat pe nedrept și întemnițat. Totuși, el s-a încrezut în Dumnezeu. Și știm că, până la urmă, a ajuns al doilea cel mai puternic conducător al Egiptului, după faraon.

Istoria Esterei este un pic diferită, dar și ea a fost într-o situație de „izolare”. Aleasă să fie candidată la poziția de nouă împărăteasă a Persiei, Estera a trăit un an în palat, pregătindu-se pentru întâlnirea importantă cu împăratul. Viața ei se schimbase radical. Era înconjurată de femei care se luptau să fie ele alese ca împărătese. Era angajată într-o competiție. Oare și-a făcut Estera prietene noi acolo? Era singură. Secretul obârșiei ei evreiește punea și mai multă presiune pe ea. Totuși, datorită educației primite, s-a încrezut în Dumnezeu. Când a fost aleasă ca împărăteasă, Estera a aflat că viața ei și a tuturor celorlalți evrei era amenințată de o intrigă de la palat. Cu toate acestea a rămas credincioasă lui Dumnezeu, petrecând timp în rugăciune și post. El i-a răspuns dându-i înțelepciunea necesară de a ticlui un plan dibace, care le-a permis evreilor să se apere. Cu siguranță că Domnul că i-a dat Esterei nervi de oțel pentru a-și urma planul sugerat de vărul ei înțelept, Mardoheu. Ea a fost dispusă să se dedice acestui plan cu totul, iar Dumnezeu a binecuvântat-o. Să trăim și noi mai presus de temerile noastre, în special în circumstanțe care nu sunt sub controlul nostru, și să rămânem credincioase, încrezându-ne în Dumnezeu.

Louise Driver


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.