MULȚUMIRE

Negreşit, evlavia însoţită de mulţumire este un mare câştig.
1 Timotei 6:6

Când eram copil, mă bucuram foarte mult când mergeam cu cortul. Când aveam nouă ani, părinții au cumpărat un cort, saci de dormit și saltele pneumatice, o sobă portabilă, o lanternă, scăunele de camping și alte echipamente, pentru a face mai plăcută excursia cu cortul. De obicei, făceam excursii în apropiere, dar, într-o vară, familia noastră, formată din cinci persoane, a călătorit din câmpiile de nord până pe Coasta de Vest!

Parcul Național Yellowstone (Wyoming) a fost una dintre locațiile unde au ales părinții mei să petrecem o noapte. Când am intrat în parc și ne-am înregistrat, am fost avertizați că fuseseră văzuți urși exact în acea zonă de campare! Ce grozav!

După ce am instalat cortul și toate lucrurile erau la locul lor pentru o noapte de stat acolo, mama a început să pregătească cina. Tatăl meu, cei doi frați mai mari ai mei, împreună cu mine ne-am hotărât să plecăm în căutarea ursului. Am căutat în zadar. Dezamăgiți de misiunea noastră ratată, ne-am întors fix la locul pe care îl părăsisem mai devreme, fiind surprinși să găsim, chiar lângă locul nostru de campare, un grup de oameni care priveau într-o direcție și râdeau. Apoi, am recunoscut-o pe mama în grup.

Privirea ni s-a îndreptat atunci spre masa noastră de picnic, unde un urs scotea capacul de plastic de la un recipient metalic. După ce s-a servit din conținutul recipientului, a plecat liniștit. Curând, oamenii au plecat și ne-au lăsat să servim cu întârziere cina.

Așadar am văzut ursul, dar nu unde ne gândiserăm noi că este localizat. În timp ce îl căutam aiurea, el a venit la cortul nostru, dovedind că, adesea, căutăm ce este cel mai bun în alte locuri, când acesta e unde suntem noi.

Fericirea înseamnă să fii mulțumit cu locul în care ești.

Ați auzit oameni care se plâng că nu au suficient sau care comentează că viața altcuiva este mai ușoară, în timp ce calea lor este atât de aspră și dificilă? S-ar putea să avem un izvor de apă chiar sub picioarele noastre. Iar comoara suplimentară de a fi după voia lui Dumnezeu aduce mulțumire. Alergând după curcubeul din poveste, s-ar putea să avem propriul curcubeu în grădina noastră. Chiar dacă viața ar putea fi grea, uneori de-a dreptul imposibilă, faptul că știm că Dumnezeu este cu noi și că ne poartă de grijă ne aduce gânduri de mulțumire și satisfacție. Dumnezeu este, cu adevărat, totul pentru noi.

Valerie Hamel Morikone


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.