RUGĂCIUNE PENTRU CULOAREA ROȘIE LA SEMAFOR

Sunt încredințat că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos.
Filipeni 1:6

În unele zile nici măcar nu reușesc să mă dau jos din pat până când inima nu mi se îndreaptă spre probleme cerești în loc de lumina cerească. Adesea, pare că sunt aceeași persoană, cu aceeași atitudine necreștină, după ce mă rog ca și când m-am trezit! Chiar am fost sinceră? Chiar am fost serioasă când m-am rugat? Sau au fost doar cuvinte goale care au ajuns până la tavan și apoi au căzut la podea?

Săptămâna trecută, în timp ce mă pregăteam grăbită să ies din casă pentru a ajunge la o programare, m-am dus cu gândul înapoi la momentul în care cineva mi-a spus că a întârzia este o alegere. Nu sunt cu totul de acord cu această afirmație, dar în ziua respectivă alegerile mele mai nefericite cu siguranță nu mă susțineau. Când, într-un final, am pornit la drum, părea că trebuie să opresc la toate semafoarele. Apoi, chiar înainte de ultimul viraj, un tir care trăgea un echipament uriaș bloca intrarea principală în parcare! Cu chiu, cu vai am reușit să ajung la programare exact la timp. Eu și recepționera adesea facem schimb de angajamente legate de locul de muncă. După aceea conversația noastră se îndreaptă spre Isus și spre modul în care ne susține El. Ne reamintim una alteia că El ne va da putere, trebuie doar să Îi cerem. Am plecat de la programarea din acea zi cu gândul îndreptat mai mult asupra lui Dumnezeu. Gândindu-mă la începutul zilei, mi-am dat seama că atitudinea mea negativă a distrus eficiența rugăciunii mele.

„Dacă aș fi cugetat lucruri nelegiuite în inima mea, nu m-ar fi ascultat Domnul.
Dar Dumnezeu m-a ascultat, a luat aminte la glasul rugăciunii mele”
(Psalmii 66:18,19).

În drum spre lucru în acea zi, în loc să mă enervez la lumina roșie a semaforului, am hotărât să mă rog pentru prima persoană care mi-a venit în minte. Schimbarea mea de atitudine nu a schimbat și situația, dar perspectiva mi s-a schimbat în totalitate, astfel că am început să mă rog pentru mai multe lumini roșii la semafor! Creștini fiind, cu toții avem zile mai rele, dar adevărata creștere este evidentă prin hotărârea noastră de a-I permite lui Isus să ne ajute să folosim lumina roșie de la semafor pentru slava Lui! A fi sincronizat cu Cerul este mult mai important decât a întârzia aici, pe pământ.

Deidre A. Jones


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.