ISUS LA UN MECI BRAZILIAN DE FOTBAL

Eu voi merge înaintea ta, voi netezi drumurile muntoase, voi sfărâma ușile de aramă și voi rupe zăvoarele de fier.  Îți voi da vistierii ascunse, bogății îngropate, ca să știi că Eu sunt Domnul care te chem pe nume, Dumnezeul lui Israel.
Isaia 45:2,3

Brazilia versus Argentina. Stadionul MetLife. 9 iunie 2012. La biserică am pus la punct toate detaliile pentru a împărți 4 000 de pungi; în fiecare era o carte, o sticlă de apă și un ziar. Mașinile care transportau sutele de pungi urmau să parcheze lângă stadion pentru a ne întâlni cu ceilalți membri ai bisericii braziliene din New York, care veneau la New Jersey cu trenul. Trebuia să ne întâlnim la o gară pe care o alesesem mai înainte.

Când deja eram pe drum, ne-a sunat pastorul nostru. El a spus că, atunci când a cumpărat biletele de tren, agentul de la casă le-a zis că mergeau înspre gara „greșită” și i-a îndrumat către cea „corectă”. Așa că le-am trimis mesaj celorlalți șoferi cu noul punct de întâlnire. După ce am ajuns la gara „corectă”, am observat că eram într-o zonă în care nu ni s-ar fi permis să împărțim materialele aduse. După rugăciune, am hotărât să rămânem unde eram, deoarece meciul era deja în a doua repriză. Un ofițer de securitate înalt s-a apropiat de noi și ne-a spus să plecăm. Unul dintre prezbiterii bisericii i-a arătat cartea-cadou în limba portugheză. Paznicul s-a oprit puțin, a arătat spre parcarea uriașă și a spus: „Nu vreau să știu unde sunteți.” În jumătate de oră, în timp ce oamenii se întorceau la mașinile lor în toropeala verii, noi am împărțit 4 000 de pachete!

Când pășim prin credință în apa împotrivirii, Dumnezeu va deschide calea pentru ca noi să putem trece. El se va asigura că avem toate cele necesare: agentul potrivit la bilete, biletele potrivite și paznicul potrivit care să ne arate unde vrea Dumnezeu să fim. Când lucrezi pentru Dumnezeu poți planifica omenește cât se poate de bine, dar permite-I lui Dumnezeu să perfecționeze planul conform cu voia Sa. Să nu îți fie teamă. Doar du-te și împrăștie Cuvântul, lasă-L pe Dumnezeu să fie Dumnezeu.


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.