NIMIC NU S-A PIERDUT CU ADEVĂRAT

Și aruncați asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuși îngrijește de voi.
1 Petru 5:7

În fiecare marți și joi dimineața, una dintre fiicele noastre vine pe la noi și îl duce pe tatăl ei la un centru de recuperare, pentru exerciții. Ei întotdeauna se bucură de timpul special petrecut împreună, dar în dimineața zilei de 23 aprilie 2019, când s-au întors, fiica noastră își căuta agitată telefonul mobil. Ea și-a amintit că îl pusese în vestiar, la centrul de recuperare. Totuși, era sigură că nu îl lăsase acolo, așa că unde putea fi? În plus, chiar în acea zi era ziua ei de naștere. Deși noi o sărbătorisem deja împreună cu sora ei geamănă, m-am gândit că era destul de trist să își înceapă așa o zi importantă din viața ei.

Fiica noastră a hotărât să se întoarcă la centru pentru a vedea dacă nu găsise cineva telefonul. Nu era acolo. În timp ce ea era plecată, eu și soțul meu ne-am rugat ca Domnul să ne arate unde era telefonul. Simțind un imbold subit, soțul meu s-a uitat între pernele de pe canapea, unde fiica noastră își pusese geaca. Chiar acolo era telefonul, sub o pernă! Se pare că alunecase din buzunarul gecii sub pernă. Am sunat-o pe fiica noastră pe telefonul fix și i-am dat vestea cea bună. Ce binecuvântare de ziua de naștere a fost pentru ea!

În urmă cu mai mulți ani, o doamnă dragă mi-a amintit că nimic nu este cu adevărat pierdut. Dumnezeu știe unde este fiecare lucru și tot ce trebuie să facem este să Îi cerem să ne arate unde se află acel lucru. Lui îi pasă de noi și chiar dacă uneori nu ne arată pe loc, în cele din urmă El va răspunde la rugăciunea noastră.

Prietena mea, care tocmai vinerea trecută și-a pierdut portofelul, a căutat în toate locurile pe unde trecuse recent. Într-un final și-a amintit că nu verificase la poștă. Dar poșta era închisă și putea să verifice doar lunea următoare. Multe rugăciuni au fost înălțate pentru ca ea să își găsească portofelul. Luni dimineața, ea și-a recuperat portofelul de la poștă și nu dispăruse nimic din el. Cât de bucuroasă a fost că nu și-a anulat cardul de credit sau că nu a mers să își reînnoiască permisul de conducere! Deși prietena mea a trebuit să aștepte până să își găsească portofelul, Dumnezeu a știut tot timpul unde era. Poate că El a folosit această neglijență a prietenei mele ca un nou apel la rugăciune și o încredere mai mare în El.

Tu ce povară ai în inima ta astăzi? I-ai prezentat-o lui Isus? Folosește-ți îngrijorările ca o ocazie de a-ți reînnoi viața de rugăciune și pentru a-ți întări credința în Isus. El se îngrijește de tine.


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.