Puterea rugăciunii (I)

Eu am căutat pe Domnul şi mi-a răspuns: m-a izbăvit din toate temerile mele. – Psalmii 34:4

Lily! Lily, trezeşte-te, te rog!” o auzeam pe mama strigând. Deşi o auzeam, nu reuşeam să îi răspund. Cred că eram în stare de şoc. Mama a observat incapacitatea mea de a răspunde şi m-a plesnit uşor peste faţă. Acest lucru m-a ajutat să mă trezesc, dar trupul îmi era complet amorţit.

Încă din ziua când m-am născut, am fost un copil abuzat. Nu am fost iubită şi nici acceptată de tatăl meu. De-a lungul anilor, am avut parte de multe evenimente îngrozitoare şi acum aveam treisprezece ani. Deja tatăl meu devenise alcoolic, şi abuzul a început să se intensifice. Ori de câte ori pleca de acasă, spunea: „Eu plec, dar, când mă întorc, în această casă va curge sânge! Vă omor pe toţi şi apoi mă sinucid!”

În acea zi, înainte de a pleca de acasă, a rostit aceeaşi ameninţare. S-a întors la ora trei dimineaţa. Eu eram trează. Mi-a trecut un fior rece pe şira spinării. Gâtul îmi era uscat şi trupul îmi era foarte încordat. Ca de multe ori înainte, am început să mă rog: Doamne, Te rog, nu îl lăsa să deschidă uşa! în starea lui avansată de ebrietate, tatălui meu îi lua foarte mult să descuie uşa cu cheia. După aproximativ jumătate de oră, reuşea să intre în casă.

În acea noapte, imediat ce a intrat în casă, a mers la bucătărie, a luat un cuţit şi s-a grăbit spre mama, ţipând, înjurând şi spunându-i că o va ucide pe ea şi apoi pe cei patru copii. Fiind cea mai mare dintre copii, eu îngenuncheam şi începeam să mă rog. M-am rugat cu stăruinţă la Dumnezeu. Deşi eram tânără, puteam simţi forţele puternice ale răului în acest conflict.

Doamne, Te rog, ascultă-mi rugăciunea! Te rog, nu-l lăsa pe tata să o omoare pe mama sau pe fraţii mei – Te rog! Am continuat să mă rog până la primele ore ale dimineţii, perioadă care mi s-a părut fără sfârşit. Lupta dintre bine şi rău a continuat. Tata nu mai contenea şi chiar puteam auzi răul în vocea lui; cu siguranţă că era un demon care vorbea.

Nu ar trebui să trăim nicio zi fără rugăciune. Cuvântul lui Dumnezeu este pâinea noastră zilnică, şi rugăciunea este doza zilnică de vitamine. Avem nevoie de amândouă pentru a supravieţui războiului dintre bine şi rău, care se desfăşoară neîntrerupt în jurul nostru şi în viaţa noastră.

De ce nu apelezi la Dumnezeu chiar acum?

Lily Morales-Narvâez

Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.