[miercuri, 9 noiembrie] Prima școală adventistă

În 1852, John Byington a primit de la un adventist un exemplar din „The Advent Review and Sabbath Herald” era sigur că nu va fi de acord cu tot ceea ce scria acolo. La urma urmei, era un pastor metodist și credea că știe bine Biblia. Dar, după un studiu atent, a fost convins că sâmbăta era adevăratul Sabat. Cu toate acestea, nu a acționat conform convingerilor sale, deși știa că ar fi trebuit să înceapă să țină Sabatul.

Puțin timp mai târziu, s-a întâmplat o tragedie. Două dintre fiicele sale s-au îmbolnăvit și au murit. În timp ce erau înmormântate, în Sabat, el a fost impresionat: „Ziua a șaptea este Sabatul”. Chiar în acea zi, preotul, cu inima frântă, și-a încredințat din nou viața lui Dumnezeu și a jurat că va păstra Sabatul cu sfințenie.

John Byington și-a ținut promisiunea. Chiar dacă în curând și-a pierdut slujba, el nu s-a descurajat. A studiat Biblia cu vecinii, prietenii și membrii bisericii pe care o păstorise. Mulți au început să țină Sabatul împreună cu el. Nu exista o biserică la care să participe, așa că s-au întâlnit împreună într-o casă.

Micul grup de păzitori ai Sabatului era binecuvântat cu mulți copii, iar părinții lor erau îngrijorați să-și trimită copiii la o școală publică. Ei doreau o școală în care Biblia să fie baza învățăturii lor. Acest lucru i-ar fi ajutat pe copiii lor să își formeze caractere sănătoase, în timp ce învățau obiceiuri bune de muncă și erau pregătiți pentru a face lucrare misionară. Isaia 54:13

În 1853, au decis să înceapă școala, iar toată lumea era dornică să ajute. Fiica lui John Byington, Martha, a fost de acord să predea. Un membru al bisericii a permis ca școala să se întrunească în casa lui, iar un altul s-a oferit să facă scaunele pentru elevi. Când a sosit prima zi de școală, erau înscriși șaptesprezece elevi. A fost o școală bună, iar doi dintre elevi au devenit mai târziu misionari în alte țări.

Zece ani mai târziu, John Byington a devenit primul președinte oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.

Aplicație: Părinții și profesorii care Îl iubesc cu adevărat pe Dumnezeu îi vor învăța pe copiii lor Biblia cu efort susținut. Ea a fost întotdeauna singura sursă de educație adevărată. Deuteronomul 6:6-9