[Sâmbătă, 22 dec] Refacerea finală a unității

Memorează:

„… noi, după făgăduinţa Lui, aşteptăm ceruri noi şi un pământ nou, în care va locui neprihănirea.”  (2 Petru 3:13)

Una dintre marile făgăduințe ale Bibliei este aceea că Isus va re­veni. Fără ea, nu am avea nimic, fiindcă ne-am legat toate speranțele de ea și de ceea ce ne va aduce ea. Când Hristos va reveni pe norii cerului, tot ce este pământesc și omenesc, și prin urmare trecător și câteodată chiar fără rost, va dispărea. După ce vom petrece o mie de ani în cer, pământul acesta distrus de războaie, foamete, boli și tragedii va fi făcut nou și va deveni locuința celor răscumpărați, reuniți în sfârșit cu Domnul lor și unii cu alții.

Speranța revenirii lui Hristos este o temă importantă a Noului Testament. Creștinii au așteptat secole la rând împlinirea acestei promisiuni. Și noi, adventiștii de ziua a șaptea, așteptăm cu dor în­toarcerea Sa. Chiar numele nostru are această semnificație.

Tema acestui ultim studiu este făgăduința aceasta și relația ei cu unitatea creștină. Unitatea noastră în Hristos este deseori amenințată de limitele și de slăbiciunile noastre umane. Însă, la revenirea Domnului, nu vom mai avea motive să căutăm soluții pentru a com­bate dezbinarea, pentru că nu va mai exista dezbinare. Vom fi una cu Domnul și unii cu alții.