[miercuri, 28 aprilie] Prima minune a lui Isus

După ce I-a adus la cunoștință lui Isus că nuntașii rămăseseră fără must, Maria le-a spus slujitorilor: „Să faceți orice vă va zice.”

Lângă o ușă se găseau șase vase mari, iar Isus le-a cerut slujitorilor să umple fiecare vas cu apă. După aceea, le-a zis să scoată un pic și să ducă celui care se ocupa de organizarea petrecerii. Probabil că s-au întrebat de ce îi duceau să bea apă când ei aveau nevoie de must. Nu este greu să ne imaginăm cât de șocați au fost acei slujitori când au văzut ce au scos din vasele acelea. Nu era apă, ci un must delicios.

Nunul nu știa că rămăseseră fără must și probabil că s-a întrebat de ce îi aduce slujitorul un alt pahar. Însă când l-a gustat, s-a arătat extrem de surprins. De ce? Ioan 2:7-10

Servitorii știau ce se întâmplase și, când au fost întrebați despre aceasta, au spus tuturor despre minune. Vorbeau cu toții între ei uimiți. În cele din urmă, au început să întrebe: „Unde este Isus?” Dar nimeni nu L-a putut găsi.

În timp ce ei își manifestau entuziasmul, Isus plecase în liniște. Ucenicii Săi erau însă în continuare acolo, iar oamenii s-au adunat în grupuri în jurul lor, punând întrebări. I-au ascultat pe cei cinci tineri povestind cum L-au văzut pe Isus la râul Iordan și că Ioan Botezătorul Îl numise Mielul lui Dumnezeu.

Aceasta a fost prima minune a lui Isus, iar veștile despre ea s-au răspândit cu rapiditate. Până și preoții și bătrânii din Ierusalim au auzit despre aceasta și au studiat profețiile cu un nou interes. Oamenii voiau să știe mai multe despre acest nou învățător, care era atât de puternic, dar și atât de umil.

Aplicație: Aceasta a fost prima dintre numeroasele minuni făcute de Isus. Toate minunile lui Isus au fost făcute pentru a-i ajuta și binecuvânta pe alții – nu pe El Însuși.