[luni, 22 martie]

 

 

La aproximativ 100 de ani după moartea lui Habacuc și a lui Țefania, regele Persiei le-a promis robilor din Iuda că le va da permisiunea de a se întoarce la Ierusalim și de a reconstrui Templul lui Dumnezeu. Aproximativ 50 000 de oameni, inclusiv Hagai și Zaharia, s-au întors atunci în Iuda (Ezra 1:1-3; 2:64,65).

 

Cei care s-au întors au început lucrările de reconstrucție cu mult entuziasm. Dar cei mai în vârstă dintre ei și-au amintit de frumosul Templu care fusese distrus și au plâns amarnic, comparând acum cele două temple (Ezra 3:12).

 

Hagai era, probabil, mai în vârstă decât Zaharia. Poate că se număra și el printre cei care văzuseră Templul lui Solomon, înainte ca acesta să fie distrus. Totuși, nu a intrat în polemici, susținând că acela era mai frumos decât noul Templu, nici nu s-a alăturat celor care plângeau.

 

Când dușmanii le-au oprit lucrările, oamenii au început să-și construiască propriile case și să aibă grijă de propriile terenuri. Atunci, Dumnezeu nu i-a putut binecuvânta. Grădinile lor se uscau din lipsă de ploaie și nimic nu părea să meargă bine. Uitau că aveau nevoie de ajutorul și de protecția lui Dumnezeu. Ce mesaj le-a transmis Dumnezeu? Hagai 1:2- 10; 2:4

 

Acest mesaj de încurajare a determinat oamenii să construiască din nou. În cele din urmă, au finalizat lucrările de reconstrucție a Templului. Ce a spus Dumnezeu că va face pentru ei, din ziua în care s-au întors la muncă? Hagai 2:18,19

 

Dumnezeu a spus că, de vreme ce și-au amintit de El și I-au reconstruit Templul, El le va binecuvânta recoltele și vor avea hambarele pline.

 

Dumnezeu a mai spus că Templul cel nou va fi mai glorios decât cel construit de Solomon. De ce? Deoarece, peste mai mult de 500 ani, Isus urma să dea învățături în curțile sale și să Îl glorifice prin prezența Sa (Versetele 7, 9).

 

Aplicație: Știi că și tu ești Templul lui Dumnezeu? Viața ta va fi mai glorioasă și mai onorabilă, avându-l pe Duhul Sfânt în tine. Vei da mărturie tuturor celor care Îl văd pe Isus în acțiunile tale. 1 Corinteni 3:16