[luni, 18 ianuarie] Rezolvând puzzle-ul

 

 

Atât capul de aur al chipului, cât și leul din prima viziune a lui Daniel au fost simboluri pentru Babilon (Daniel 2:38). În a doua viziune a lui Daniel nu a mai fost niciun simbol pentru Babilon, deoarece, la acea vreme, Babilonul fusese deja cucerit.

 

Pieptul și brațele de argint ale chipului, ursul din prima viziune a lui Daniel și berbecul din a doua viziune sunt simboluri ale aceluiași regat. Gabriel a spus că berbecul era un simbol al Medo-Persiei. Prin urmare, argintul și ursul erau, de asemenea, simboluri ale Medo-Persiei. Daniel 8:20

 

Ai observat că o parte a ursului era mai înaltă decât cealaltă și că unul dintre coarnele berbecului era mai lung decât celălalt? Acestea erau simboluri ale Perșilor, care urmau să devină mai puternici decât Mezii.

 

Următoarea piesă din puzzle o reprezintă împărăția Greciei. Abdomenul și coapsele de bronz ale chipului, leopardul cu patru capete din prima viziune a lui Daniel și țapul din a doua viziune erau simboluri ale Greciei. Versetele 21, 22

 

Gabriel a spus despre cornul lung al țapului că este un simbol al primului rege al Greciei. Acesta a fost Alexandru cel Mare.

 

Cele patru aripi de pe spatele leopardului erau simboluri ale armatei sale care cucerea rapid lumea.

 

După moartea neașteptată a lui Alexandru cel Mare, cei patru generali ai săi au împărțit regatul între ei, așa cum prezentase viziunea cele patru coarne. Acum, Daniel înțelegea de ce fiara a treia, care semăna cu un leopard, avea patru capete și de ce țapul din a doua viziune a avut patru coarne, după ce i s-a rupt cornul cel lung.

 

Încetul cu încetul, Daniel înțelegea că cele două viziuni ale sale și visul lui Nebucadnețar vorbeau despre restul istoriei lumii. Era ca și cum ar fi pus împreună piesele unui puzzle.

 

Aplicație: Nu este interesant să descoperi că Biblia se interpretează singură?